A Magyar Közlönyben olvashatóak az új részletek.

Mint ismeretes, az üzemanyagárak és az infláció féken tartása érdekében a kormány 2021. november 15-étől a 95-ös oktánszámú motorbenzin és dízelgázolaj legmagasabb árát literenként 480 forintban határozta meg – írja a Blikk.hu.

Itt a rendelet: eddig marad érvényben a benzinárstop

Fotó: 123rF.com

Az intézkedés három hónapra szólt, vagyis szerdáig lett volna hatályos. Azonban a világpiaci és egyéb körülményeket, folyamatokat figyelembe véve a kormány az intézkedés 2022. május 15-ig történő fenntartása mellett döntött.

A hosszabbítást Orbán Viktor jelentette be a szombati évértékelő beszédében. Közölte, az üzemanyag ára Magyarországon az ötödik legalacsonyabb Európában. Ma 480 forintot fizetünk, árstop nélkül jóval 500 forint felett járnánk – fogalmazott, úgy értékelve, hogy az árstop ezen a területen is bevált.

Forrás: Blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Sikerült szépen kib.szni egy csomó emberrel. Milyen állami segítséget kapnak? Megsúgom, szépen sorban állva mehetnek kezet csókolni a felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézárhoz.
Nagyon sok helyen, például a lengyeleknél csökkentették az üzemanyag ÁFA és jövedéki adó mértékét. Emiatt például a határmenti német benzinkutak gyakorlatilag megszűntek létezni. A tartományi segítségen gondolkoznak. Na ez nálunk nincs, mert gondolkodni csak az tud, akinek mindehhez megteremtődtek a feltételek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.