Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bíróság jogerősen is dr. Csernavölgyi Istvánnak adott igazat. A Győri Ítélőtábla összesen  28 millió forintot ítélt meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 2020. április 9-én jogellenesen menesztett főigazgatójának. 

A Kúriához fordul a kirúgott főigazgató ügyében a Fejér megyei kórház
Fotó: gyorplusz.hu

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mint alperes, a másodfokú ítélettel kapcsolatban a Kúriához fordul felülvizsgálati kérelemmel dr. Csernavölgyi István volt főigazgató menesztésének ügyében

– a közlemény a kórház főigazgatói titkárságától érkezett a Telexhez.

Egy nappal a jogerős ítélet után az intézmény jelezte, az ítéletet nem fogadják el és a Kúriához fordulnak. A kórháznak a volt főigazgató, dr. Csernavölgyi István jogellenes menesztése miatt kell fizetnie.

Az üggyel kapcsolatban Dr. Ferenczy Tamás, a keddi határozatot hozó Győri Ítélőtábla szóvivője elmondta a Telexnek:

rendszerint két fő okot szoktak megjelölni a felülvizsgálati kérelemnél. Az egyik az, ha az ítélettel elégedetlen fél – vagy vádlott – súlyos eljárási szabálysértésre hivatkozik; ez esetben erről feltehetően nincs szó a szóvivő szerint. A másik, ha az anyagi jog sérül, vagyis az a megoldás, amit alkalmazott a másodfokú bíróság, az ő álláspontjuk szerint eltér a kúriai határozatok gyűjteményében foglalt jogalkalmázásoktól.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: gyorplusz.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ezek szerint a megyei kórház védi a jogsértő minisztert.
jesz
...fizetni persze senki nem akar...a miniszter ...áá...mindegy..
csipetke
Nem a kórháznak kellene fizetnie,hanem a rozoga,és a hatalmát fitogtató káslernek,aki kirúgatta az igazgatót. A kórháznak nincs pénze idióta miniszter idióta döntése miatt fizetni,de káslernek nyiván van pénze,miliókat keresett miniszterként teljesen indokolatlanul,és ez bizony kásler döntése volt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.