A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei nemrég egy budapesti édesipari üzemben tartottak ellenőrzést, ami után az „egység tevékenységét azonnali hatállyal” fel is függesztették, az ott talált kosz, rendetlenség és rágcsálók miatt.

Szörnyű képek: pókháló, patkányok, kosz – Megdöbbentő állapotokat talált a Nébih egy cukrászüzemben

Fotó: Nébih

Súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy budapesti édesipari üzem helyszíni ellenőrzése során. Az egész egység rendezetlen, zsúfolt volt, a padozat, a falak, az eszközök, a berendezések, polcok takarítatlanok voltak. A mennyezetről nagy mennyiségű pókháló lógott és mindenhol pergett a festék. A gáz-, villany-, és vízvezetékek is erősen szennyezettek voltak. Az ellenőrzés során a termelőüzemben élő rágcsálót is találtak a szakemberek.

A koszos melegítőzsámoly körül a megdermedt cukorszirup több centiméter magasan felhalmozódott, amibe mindenféle szennyeződés beletapadt. A nyújtóasztalok is erősen szennyezettek voltak, a lábazatra rászáradt, szinte rákövesedett a kosz.

Az egységben, valamint az alapanyagraktárban élelmiszert tároltak a padozaton, a szennyeződés veszélyének kitéve. Az öltözőben a szekrényben fedetlenül tojást, illetve feltört tojást tároltak. Az élelmiszer tárolására szolgáló rekeszek szintén piszkosak voltak. A termelőtérben található kézmosót nem lehetett rendeltetésszerűen használni.

Forrás: Nébih

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@namihami: igazad van, ez tényleg érdekes...mert jogai vannak? És a vevőknek?

Az a baj, hogy erre még az oknyomozó újságírók sem fordítanak sem figyelmet, sem energiát..aztán kiírhatnák a kerület, utca nevét...
namihami
@jesz: Miként a ""jogai"" hozzák magukkal a kötelességeiket is! És, szerintem, azoknak súlyosabbaknak kéne lenni, mint a jogaiknak.
Elvégre a sz@rt mégiscsak mi, velünk etetik meg...
kedvelem a NERtelenséget
A karmelitában is vannak rágcsálók, konkrétan patkányok.
(A Rattus rattus szövetség rendszeresen tiltakozik, mivel ezen fehérje halmazok nem tartoznak közéjük.)
jesz
@namihami: azért arra kíváncsi lennék, milyen minőségű finomságok kerültek ki onnan...mert ha tömegek álltak sorba a sütijeikért, akkor ez érv a kezükben, amikor reklamálnak...
namihami
@jesz: És, a mellékelt képek és leírások esetén, bőven elég, ha a sok finomság mellett csak egyszer sikerül valami ""extrát"" is kikeverni.
Remélem, gondolom, abban egyetértünk, hogy az, a tény, hogy !esetleg! el voltak/vannak/lesznek ájulva a vevők, attól ebből, ha látnák, nem biztos, hogy még ennének is. És ezek a helyek éppen ezzel (nem láthatók) élnek vissza.
Épp ezért szeretném tudni, hogy kik lehetnek ilyenek (bár az édesség nekem nem profil, de ez más profilra iattől még sajnos igaz lehet)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.