A minisztérium szerint formai hiba volt csak a kirúgásban, ezért fellebbez a kórház. 

A Győri Ítélőtábla a felmondást formai okból, az indoklás nem kellő részletezettsége miatt bírálta, az érintett kórház pedig bejelentette, hogy a döntés ellen a Kúriához fordul – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kirúgott kórházigazgató ügyében.

A hvg.hu írt róla korábban, hogy az ítélőtábla 24 millió forintot távolléti díjként, míg 4 millió forintot sérelemdíjként ítélt meg Csernavölgyi Istvánnak, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház volt főigazgatójának, akit a másodfokú, jogerős ítélet szerint jogellenesen küldtek el.

Nem fizet 28 milliót a kórház a Kásler Miklós által kirúgott igazgató ügyében

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Csernavölgyit a járvány első hulláma idején, 2020 áprilisában menesztette Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter, méghozzá viharos körülmények között. Azért váltotta le, mert az általa vezetett kórház egy alkalommal késve szolgáltatott elektronikusan adatokat.

Csernavölgyi akkor azt írta, hogy az adatszolgáltatás adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. A perben a minisztérium pedig olyan nyilatkozatokat tett, amelyek arra utaltak, hogy az adatszolgáltatáson kívül is hibázott a főigazgató. Csernavölgyi ezt tagadta.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdán tartott Kormányinfón azt mondta az ügy kapcsán, hogy tiszteletben tartják a bíróság ítéletét. Arról is beszélt, nem jó dolog egy ilyen eset, majd példálózva azt mondta: “olyan ez nekünk, mint a sajtónak egy elvesztett sajtóper”.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.