A közösen induló ellenzéki pártok szerint kizárt, hogy Varga Judit miniszter és mások ne t vudtak volna Völner ügyéről.

Az Egységben Magyarországért néven a választáson közösen induló ellenzéki pártok képviselői tartottak vasárnap sajtótjékoztatót Budapesten, melyen elhangzott, az Egységben Magyarországért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-Schadl-ügyben – írta meg a hvg.hu.

Parlamenti vizsgálóbizottságot kezdeményez a Völner-ügyben az Egységben Magyarországért

Fotó: Facebook/Völner Pál

A Momentum politikusa, Gelencsér Ferenc szerint pár hónappal ezelőtt az utóbbi évek egyik legnagyobb kormányzati korrupciós botrányára derült fény. A politikus röviden ismertette a Völner-ügy eddig a sajtóban megjelent részleteit, többek közt azt, hogy az ügyészségi gyanú és a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Völner Pál igazságügyi államtitkár, miniszterhelyettes rendszeresen, alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti összegeket vett át Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Gelencsér hozzátette, Völner a pénzért vállalta, hogy "felügyeleti, hatósági és igazgatási jogkörével visszaélve különböző dolgokat intéz el az azóta előzetes letartóztatásban lévő Schadl Györgynek. Rajta kívül több végrehajtót is letartóztattak az ügyben" – olvasható a cikkben.

A sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az Egységben Magyarországért Budapest 15. választókerületben induló országgyűlésiképviselő-jelöltje is felszólalt, és a hvg.hu cikke szerint kizártnak tartotta, hogy helyettese ügyéről Varga Judit igazságügyi miniszter ne tudott volna, sőt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sem tudott arról, hogy mi történik a kormányban.

Elmondása szerint azért is kezdeményezték az ellenzéki pártok az országgyűlési vizsgálóbizottságot, hogy ez kiderülhessen.

"Konczer Erik (DK) szerint az ügyben ma még csak a jéghegy csúcsát látják, de meg akarják ismerni azt is, ami a víz alatt van, azt, hogy meddig érnek a szálak, és milyen szerepe volt az ügyben Varga Juditnak, Rogán Antalnak, illetve Orbán Viktornak"

- olvasható a cikkben.

Az MTI is beszámolt a sajtóeseményről, melyen Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azt mondta, a "magyar embereknek éppen abból van elegük, hogy a fideszes kiváltságosok mindent következmények nélkül megtehetnek".

Teljesen egyértelmű, hogy ahol egy államtitkár "feláldozható gyalog egy sakktáblán, ott a szálak miniszterekig, sőt akár a miniszterelnökig nyúlnak" – tette hozzá az áprilisi országgyűlési választáson az ellenzék közös képviselőjelöltjeként Budapest 4. számú választókerületében induló politikus.

Forrás: hvg.hu, mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.