Főképp vidéki választókerületekről van szó, az országos lista állításához lenne szükség az ajánlásokra. A Mi Hazánknak és a Gődény-féle Normális Élet Pártjának már több mint 40-40 képviselőjelöltjét vették nyilvántartásba, a Gattyán-féle pártnál is közel 20 hivatalos képviselőjelölt van.

Az RTL Klub Híradója szerint 30 egyéni választókerületben hiányzik még sok ajánlás a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak (MKKP) ahhoz, hogy országos listát is ki tudjanak állítani a 2022-es országgyűlési választásra (a tavaly megváltoztatott választási törvény értelmében legalább 71 választókerületben kell jelöltet állítania egy pártnak ahhoz, hogy országos listája is lehessen). 

Harminc választókerületben hiányzik még ajánlás a Kutyapártnak

Fotó: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Terdik Roland a párttól a Híradónak elmondta, a helyek többségében már megvannak a kellő számú ajánlások (a Nemzeti Választási Iroda oldalán található adatok szerint hétfő estig 17 képviselőjelöltjüket vették nyilvántartásba), a legtöbb olyan választókerület, ahol még hiányoznak az ajánlások, az vidéken található, de vannak budapesti területek is, ahol még várják az ajánlásokat. Hogy a párt mit fog tenni, ha nem tud országos listát állítani, arról még nem nyilatkoztak.

Az MKKP hétfőn a Facebook-oldalán közölte, hogy "Budapesten a II., a III. és a XX. kerület, vidéken Mosonmagyaróvár, Dabas, Keszthely, Vác, Szeged, Miskolc, Dunakeszi, Baja, Kecskemét, Szigetszentmiklós, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Törökszentmiklós, Nagykáta, Monor, Gyula, Debrecen, Jászberény, Cegléd, Pápa, Győr várja a nagy hajrát" – vagyis ezekben a választókerületekben várja még az ajánlásokat a Kutyapárt.

A Híradóból kiderült, a József- és Ferencváros egy részét magába foglaló Budapest 6-os választókerület közös ellenzéki jelöltje, Jámbor András adott ajánlást a Kutyapártnak, majd elmondta, arra kér mindenkit – így a kutyapárti szavazókat is-, hogy egyéniben a közös ellenzéki jelölteket támogassák. 

A Híradó a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján található adatokra hivatkozva arról is beszámolt, hogy hivatalosan a kis pártok közül eddig a Mi Hazánk Mozgalomnak van a legtöbb, már nyilvántartásba vett jelöltje: hétfő délutánig 48 politikust került be a regiszterbe, de a párt állítása szerint már 100 választókerületben van meg a jelölteállításhoz szükséges 500 ajánlás. (Kedd reggel 75 jelöltjük volt már nyilvántartásba véve az NVI adatai szerint.)

A Gődény György által alapított Normális Élet Pártjának is már 44 nyilvántartásba vett jelöltje van (ez kedd reggelre 55 főre változott), a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalomnak pedig hivatalosan 17 jelölttel rendelkezik, de az RTL Klub Híradójának azt nyilatkozták, hogy már 42 helyen van meg a jelöltjük.

Bár a Híradó erre nem tért ki, a Szanyi Tibor által létrehozott ISZOMM-nak a Thürmer Gyula vezette Magyar Munkáspárttal közösen hivatalosan 8 jelöltje van van már a regiszterben.

Hivatalosan február 25-én, pénteken lehet még a pártoknak jelölteket bejelenteniük és az országos listát leadniuk.

Forrás: rtl.hu, nvi.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Szanyi kutya, Túró görény, Türmer gatyán mind fideszbérencek, nyomorult kis megélhetési padkányok, kivéve talán a gatyánk atyánkat, ö csak simán gaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.