A Londoni Magyar Háznak helyet adó többszintes épület a Trafalgar tér szomszédságában áll. 

A magyar kormány megvásárolta a Trafalgar tér szomszédságában levő hétemeletes épületet, amely a Londoni Magyar Ház lesz – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Szijjártó bejelentette: a magyar kormány közösségi célokra használható épületet vett Londonban

Fotó: Illusztráció/Facebook/Szijjártó Péter/videórészlet

Szijjártó Péter elmondta, hétvégi magyar iskola, színházterem is lesz majd az épületben, ahol kiállításokat, előadásokat is tartanak a helyi magyarság részére.

A tárcavezető hangsúlyozta, Londonban és a környékén sok magyar él, ott dolgoznak vagy tanulnak, de eddig a városban nem volt igazán méltó otthona a magyar kultúrának, a magyar közösségnek, a magyar identitás megőrzésének.

A kabinet egy nagy, ikonikus épületet vásárolt meg "annak érdekében, hogy Magyarországhoz – ehhez az ezeréves államisággal rendelkező országhoz – méltó helyen őrizhessük és mutathassuk be a kultúránkat Londonban" – fogalmazott Szijjártó Péter.

Kiemelte, az új Magyar Ház egy új találkozási pont lesz az Angliában élő magyarok számára.

"Van benne színházterem, lesz benne kávézó, kiállításokat, előadásokat fogunk rendezni" – mondta a miniszter, hozzátéve, a gyermekek számára a hétvégi iskola lehetősége, a magyar nyelv oktatása is megtalálható lesz majd a kínálatban.

"Hogy a ház igazán méltó legyen és tudja fogadni a magyar embereket, most felújításra kerül, és amint a felújítás befejeződik, néhány hónap múlva a Londonban és környékén élő magyarok birtokba vehetik majd" – jelentette ki Szijjártó Péter.

A tárcavezető reményét fejezte ki, hogy "ez a ház egy új találkozási pontként, egy új közösségépítő erőként fogja majd szolgálni a Londonban és környékén élő magyarokat" – olvasható az MTI hírében.

Január közepén derült ki, hogy a Nemzeti Választási Iroda a két meglévő – London és Manchester – mellett nem tervez újabb szavazóköröket nyitni Angliában a 2022-es országgyűlési választásra (Nagy-Britannia területén még a skóciai Edinburgh-ben voksolhatnak magyar állampolgárok), így közösségi adománygyűjtés indult, hogy a voksolni kívánó, kint élő magyarok eljuthassanak a szavazófülkékig.

Forrás: mti.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Aljas,mocskos ,cinikus patkány ez a ganè! Megint az adófizetők pènzèt költik,bezzeg a románok levèlben is szavazhatnak,nekik nem 2 szavazókör áll renndelkezèsükre! Nem vèletlen utálják őket az Angliában èlő magyarok! Meg az itteniek többsège!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Horizont: Semmi köze nincs a külföldön élőkhöz. A bukás után itt lesz a NER menekült-kolóniáa kialakítva.
Nyírfa
@justhpeter: 12.53

NER-gettó. Ha nem állnak be mosogatni, az angolok nem fogják díjazni a jelenlétüket.
teuton
@Csizmás Kond: A fidesz-szekhaz eladasabol szarmazo penzböl TE mennyit kaptal? Az hova lett???
Csizmás Kond
@teuton: hol volt nekik külföldön székházuk ?
RonaGyuri
@134.bátor: ezt egy kicsit benézted - na jó inkább bevetted a dumát - ugyanis szó sincs arról, hogy a többszázezer kinn dolgozó - jogfosztott - magyarnak szánták volna, ezt is ahogy a világ számos részén a semjén-matyaroknak vették meg! =))
ómió
Az efftársak az első adódó alkalommal úgyis "eltapsolják"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.