576 ajánlásból csak 148-at fogadott el a helyi választási bizottság.

A 24.hu cikke szerint a leadott ajánlásainak csak a negyede volt érvényes Mátészalkán a Gattyán György által életre hívott Megoldás Mozgalom (MEMO) képviselőjelöltjének, emiatt a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét.

Az ajánlásai háromnegyede volt érvénytelen egy Gattyán-párti jelöltnek Szabolcsban

Fotó: Facebook/Megoldás Mozgalom

A lap szerint ez a mátészalkai önkormányzat honlapján hétfői keltezéssel megjelent határozatból derült ki, a MEMO képviselőjelöltjeként Roland Alex indult volna ebben a körzetben. Az 576 ajánlásából a helyi választási bizottság mindössze 148-at talált érvényesnek.

Az elutasító határozat indoklása szerint a helyi választási iroda összevetette az ajánlóíveket a központi névjegyzék és a választókerületek adataival, és ebből álapították meg, hogy az érvényes ajánlások száma nem éri el a szükséges 500-as határt. Többszörös ajánlás miatt 3, "egyéb okból" 425 ajánlásról állapították meg, hogy érvénytelen.

A lap által idézett határozat szerint a képviselőjelölt február 12-én igényelt kétszáz ajánlóívet, majd pedig a törvényes határidőn belül, február 17-én le is adott 72 darab kitöltött ajánlóívet. A helyi választási iroda vezetőjének helyettese a jelölt saját kérésére még aznap tájékoztatta az eredményről, ezután a jelölt újabb kétszáz ajánlóívet igényelt.

A cikk szerint noha a helyi választási bizottság a jelölt nyilvántartásba vételét hétfőn elutasította, a Nemzeti Választási Iroda honlapján hétfőn este még szerepelt a neve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú egyéni választókerületi jelöltjei között.

A 24.hu idézte Roland Alex választási programját bemutató sorait is, melyeket a Gattyán-párt honlapján a jelölteket bemutató honlapon találtak:

(...) A fiataloknak jövőképet, az időseknek biztonságot az fog adni, hogy a magyar nép végre felismeri azt, hogy a belviszály a tűzvész, és a jólét az erdő.

A helyi választási bizottság határozata nem jogerős, ellene három napon belül még fellebbezést lehet benyújtani a lap szerint.

Forrás: 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.