Ezt mondta az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetője az Euronews kérdésére. 

Manfred Weber: "Orbán Viktornak el kell döntenie, melyik oldalon áll"

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Weber szerint a magyar kormány elképesztő kettős játékot űz Ukrajna ügyében.

A frakcióvezető ezzel reagált arra is, hogy a kormány hétfőn megtiltotta az EU és a NATO fegyverszállítmányainak áthaladását Magyarországon.

A politikus szerint az országok vezetői egy ilyen helyzetben nem lehetnek semlegesek, mert ilyenkor

"kell, hogy legyen álláspontja az embernek. Egyre több politikus ismeri fel ezt a világban, ezért Orbánnak a magyar részről el kell döntenie, hová tartozik"

- mondta Weber. 

Arról, hogy nem veszélyes-e valóban a fegyverszállítás Ukrajnába, hiszen Oroszország azt megtorolhatja, azt mondta, az ENSZ minden független államnak jogot ad az önvédelemre, amivel az ukránok is élhetnek.

"Ezért teljes mértékben támogatom a fegyverszállításokat. Ez nem agresszív lépés"

– tette hozzá Manfred Weber.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Orbán a pénz oldalán áll. Putyinnal karöltve sokat tudott összelopni, Paks 2-ről a nagy titkosítás miatt csak annyit lehet tudni, hogy Magyarország már meg is kezdte a kölcsön visszafizetését, a kapott összegről semmi infó, csak az, hogy nagy része Putyintól van. Tehát ezek ketten milliárdokat lophattak, a magyarok majd visszafizetik az oroszoknak, Viktor feje viszont immár nem húzható ki a gazdája seggéből. Szarik ő Oroszországra és szarik Ukrajnára is, hiszen nincsenek elvei, becsülete, hazaszeretete, semmi. Ő oda fordul, ahonnan többet tud lopni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Orbán nem tudja melyik ujját rágja le. A legfontosabb neki a hatalomban maradás és mivel rosszul áll a szénájuk április 3-ra, mutatni kell a nép felé valamit. Ezért állt most be az EU mögé a hazai szankciókkal ezért csökkentette az üzemanyagok áfáját.
csak úgy....
@KisTehen: a magyarok ugyan úgy vesztésre állnak,csak te azt mint ruszki troll leszarod..
csak úgy....
@KisTehen: "gyengék vagytok fajban" ? -csak nem te is egy palotapincsi aki bocinak hazudozza magát? téged nem ádámnak kereszteltetett a kancsal apád?
ómió
Hogy nem a ti anarcholiburnyák oldalatokon, abban biztos lehetsz!
kereső
Érdemes elolvasni, Tóta W.
"A világ most tanulta meg, hogy Putyinban nem bízhat. A szava semmit nem jelent, az ígéreteit bármikor megszegi, eszközeiben nem válogat. Mi tudjuk ugyanezt legjobb tanítványáról is.
Orbán Viktor látszólag igazodott a nyugati reakciókhoz, megszavazta a szankciókat, hazánk nem rés, hanem erős bástya. Szinte biztos, hogy már most a kijátszásukra készül.
Február elején derült ki, hogy Marine Le Pen Nemzeti Frontja egy magyar banktól kapott tízmillió eurós kampányhitelt. Le Pent hagyományosan az oroszok finanszírozták, ahogy a szélsőjobboldalt és egyéb diverzánsokat Európa-szerte (helló-belló Transzparens Újságírásért Lapítvány!). Nem kell négycsillagos elemzőnek lenni ahhoz, hogy orosz pénzek szakszerű mosogatására gyanakodjunk valamelyik zsebretett putribankban. (Szankciók, korlátozások voltak már akkor is, csak light verzióban.)
Erre a lehetőség meglesz ezután is. "Mészáros Lőrinc" orosz impex-érdekeltségei, a magyar bankok csápjai, a Külügyminisztérium oroszországi kereskedőházai plusz Eximbank, a magyar oligarchák bejáratott mutyijai, a "diplomáciai küldemények" mind repedések az orosz agresszor elszigetelésére épülő falon. Ki is fogják használni, ha rajtuk múlik, hiszen ezek értékes titkos alagutak Moszkvából egyenesen az Európai Unióba, még csak panamai cégeken sem kell átfuttatni. Jól járna ezzel az állami csempészettel a magyar tolvajbanda és a megérdemelt büntetésében fuldokló orosz hiéna is. Veszít vele Európa és Amerika, és amikor kiderül, a magyarok, mert ilyenkor logikus lépés kiterjeszteni a szankciókat a blokádtörőre.
Szóval érdemes figyelni, hol matat az enyves kezük; ez feladata a nyugati felderítésnek, az ellenzéknek és a független sajtónak is. Már amíg szégyenszemre olyan kormányunk van, amely ilyesmivel megalapozottan gyanúsítható."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.