A békés megoldásokat preferálja a testület.

A Magyar Atlanti Tanács (MAT) felszólítja Oroszország kormányát, hogy haladéktalanul vessen véget a vérontásnak, és békés körülmények között üljön tárgyalóasztalhoz Ukrajna képviselőivel.

A MAT elnöksége által jegyzett, vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: a csaknem egy évtizedes konfliktus háborúvá fajulását a nemzetközi jogot súlyosan sértő lépésnek tartják, amely veszélyezteti a transzatlanti térség biztonságát, ezért azt elítélik. A MAT aggodalommal figyeli a milliós nagyságrendű menekültek sorsát, és lehetőségeihez mérten minden támogatást és segítséget megad nekik – tették hozzá.

A Magyar Atlanti Tanács felszólította az orosz kormányt, hogy vessen véget a háborúnak

Az Ukrajnát ért orosz támadás ellen tiltakozó tüntetők Oroszország varsói nagykövetsége előtt 2022. március 3-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.

Fotó, címlapkép: MTI/EPA/PAP/Marcin Obara

"A transzatlanti közösségnek minden lehetséges békés eszközzel kényszerítenie kell az agresszort, térjen vissza a diplomáciai eszközökhöz, a civilizált tárgyalásokhoz" – emelték ki, hozzáfűzve: a kijevi kormányt pedig folyamatosan ösztönözni kell arra, hogy biztosítsa az Ukrajnában élő sokmilliós őshonos nemzeti kisebbség európai gyakorlatnak megfelelő kollektív jogait, beleértve az anyanyelv korlátlan használatát az élet minden területén.

Forrás: mti.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@csak úgy...: Komolyan mondom, beteg ez a nemzet. Megnéztem, kik ők, mert még sosem hallottam róluk, a legfrissebb "esemény" velük kapcsolatban az, hogy kaptak Orbántól négy milliárdot.
Az egyetlen pozitívum az, hogy nem hadat üzentek. Már ennek is örülni kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szevasztok
Szerintem még várni kellene a "Cserkészek Atlanti Szövetsége"- döntésére az lesz a végleges.
Sámannus
@csak úgy...: Szerintem az oligarchák befostak, hogy bukják a vagyonokat Ők irányították eddig is az országot, csak a kivonulásnak olyan jelentése is lehet, hogy behívják az oroszokat.
csak úgy....
@Nyírfa: minden attól függ,hogy orbán kikre és mire költi ezután a dugiban fölhalmozott vagyonát! ha rájön,hogy a shikarik sokba kerültek neki akkor az már valami,de mi lesz az agymosottakkal? áttereli öket a neonáci torockainak? azzal adott egy pofont a sz..rnak és minden maradt a régiben!
magyarország lakossága egyre szegényebb és politikailag elfásult a sok hazúgságtól! pénzért vehetök lettek a "büszke"magyarok..
Nyírfa
@csak úgy...: 13.15

Szerintem Orbán már nem játszik a politika színpadán. Fizikailag még ott van, de senki nem kalkulál vele hosszabb távon - nem kap már főszerepet. Az epizódszereppel nem érné be - börtönliga-válogatott -, mellékszereplőként mint ápolt még húzhatja egy darabig.
Új fiúk-lányok jönnek, a megöregedett és elhasznált "fiatal demokraták" majd méltatlankodnak egy darabig, és a végén örülnek, ha még nem szorulnak járókeretre.
Láttad Tompikát nyilatkozni a tévében? Ilyen züllött, beteg arcot már nem lenne szabad mutogatni.
Beszélni is alig tudott.
Béla333
"Putyin: "Ukrajna térdeljen le, akkor megállok"
"Erdogan török elnökkel közölte feltételeit az orosz államfő a vasárnapi telefonos megbeszélésükön."
mfor.hu/cikkek/makro/putyin-ukrajna-terdeljen-le-akkor-megallok.html

Ez az ember azért érti meg magát olyan jól Orbánnal, mert egy erkölcsi szinten vannak!
Unió vagy Putyin
Márki-Zay vagy Orbán

Ezek közül kell választani április 3-án!
Néro
@Clavigo: Hát ha ő mondja magáról csak igaz lehet . Mert mi más ?:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.