Hogyan lett a nyugattal együttműködni akaró Putyinból egy zsarnok, Orbán Viktor nagy barátja? – tette fel a kérdést közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány "gyorstalpalót tartott propagandistáknak" – videó
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Most 10 percben bemutatom.

- olvasható a videó fölött.

Ez a Putyin, nem az a Putyin

- hallható a videó elején.

Videóját "fogalom magyarázattal" folytatja, úgy gondolja a dolog elég egyszerű, a "politikai baráthoz érdekek kötnek, a hétköznapi baráthoz érzelmek, értékek".

Egy bevágott Híradó részlettel magyarázza, hogy miért hozza ezt szóba, amin az hallható "Kormányfőként Gyurcsány Ferenc félévente találkozott vele és a lakására is meghívta". 

Gyurcsány szerint évek óta "azzal mentegetik Orbánnak Putyinhoz fűződő viszonyát, hogy hát de Gyurcsány is". Megemlíti, hogy "nyilván emlékszik mindenki azokra a képekre, hogy Putyin elnök ott ül lakása nappalijában, simogatta Totó kutyát".

Akkor következzék egy gyorstalpaló propagandistáknak

- hangsúlyozta Gyurcsány.

Ha visszamegyünk kicsikét az időben, akkor azt látjuk, hogy a korai Putyin, tudják az a Putyin, aki és 2000-2008 között vezette az országot egy nagyon sikeresen időszakot tudhatott akkor maga mögött. (..)

Hozzátette:

Putyin ebben az időszakban kereste a kapcsolatot nyugattal és mitagadás nyugat is vele. Én magam is részt vettem nem egy tárgyaláson (..) 2001-ben olyan beszédet mondott a német alsóházban, hogy a végén minden képviselő állva tapsolt. Ez volt az akkori Putyin.

Úgy gondolja az első figyelmeztető jel 2008-ban jött, amikor egy rövid, 5 napos háború dúlt Oroszország és Grúzia között. Szerinte, akik annak idején belenéztek a "harcoló felek kártyáiba azt mondták, hogy valójában mind a két fél felelős a háborúért". Mint mondja, "éppen ezért valójában nem büntették Moszkvát, abban az időben, a háborút követően egy nagy, átfogó stratégiai megállapodást kötött az Európai Unió és Oroszország".

Szóval, hogy legyen világos, mi ebben az időszakban működtünk együtt Putyinnal. Mi nem adtunk, hanem kaptunk. Mondok két egyszerű példát, visszakaptuk a második világháborúban elrabolt sárospataki könyvtárat, de kaptunk történelmi elégtételt is. 2006-ban Putyin elnök budapesti látogatásakor a Kossuth téri '56-os emlékműhöz ment főt hajtani az '56-os forradalom mártírjai előtt. Valójában ezzel a Putyinnal működtünk együtt. De aztán valami radikálisan megváltozott.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:12
A te virtuális világodban tudjuk a dolgok nem azok amik.
Nem baj gyagyás ómió,majd egy személyedre szabott dilinyósságból való kikezelés helyrerak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 08:24
Hány szemet lőtt ki gyurcsány te orbán faszát szopogató gyagyás idióta.
Hazudj már ide valamit,fasszopó ómió.
Neked egy nagy hibád,az hogy nem szakadt anyádba a fejed amikor megszülettél,bár lehet fej nélkül okosabb lennél.
ómió
@kulabombaafityiszre: Na! Bolsi latrinabúvárként megint felmerültél a bolsi latrina habjai közül, ahova anyád anno kiszart téged, némi levegőért, szarkupac efftárs!? Hogy hány szemet lövetett ki "mélydemokrata" Böszme efftársad, bolsiék elmebeteg fajgörénye!? Ezt valahogy "elfelejtette" összeszámoltatni! Szóval, ne tőlem, hanem tőle kérdezd, ha, miközben a farkát szopod, lesz rá egy szusszanásnyi időd! Az egyik szemkilövöttje, mindenesetre, nemrégiben megjelent az egyik bolsi "igehirdetésén", ahol is - a fél szeme nem volt neki elég - "demokratikusan" még külön alázni is próbálta! Ahogy az a fekafajtádhoz illik!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:36
Ómió blablabla ,olyan hülyegyerekes kommunista fasszopós ómió féle blablabla.
Na eredj gyagyás ómió puszilgasd a párttagkönyvedet.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:36
Válaszolj fasszopó.Hány szemet lőtt ki gyurcsány.
ómió
@kulabombaafityiszre: Mi történt, bolsiék gyagyása!? Az elmebajod már olyan méreteket öltött, hogy Böszme efftársadat se tudod megkérdezni, hány szemet is lövetett ki? Csak az ánuszából kihajolva a farkát vagy már csak képes szopni? Sürgesd már meg az agydonorodat, idiótája! A tetves bolsiságod másrahazudása mindezt nem kompenzálhatja!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:52
Kommunisták fasszopója gyagyás ómió.
te korcs kommunista ómió.Életed áldoznád a kommunistákért te gyagyás ómió.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.