2019 tavaszán az egyik budapesti kerületi kapitányság vezetője patkánynak, senkiházinak nevezte beosztottját, később pedig azzal védekezett, hogy csak más vezetők szavait tolmácsolta – írja a Blikk.hu.

Kegyetlenül megalázta a rendőrparancsnok a beosztottját, most egymillió forint kártérítést kell fizetnie
Fotó (illusztráció): Pixabay

Mások előtt olyat is mondott a beosztottjáról, hogy ha vészhelyzet lenne simán agyonlőnék, elment az esze, ha a japán rendőrségnél szolgálna, elvárnák tőle a rituális öngyilkosságot – írja a lap.

Az érintett rendőr sérelemdíj iránt pert indított. Az elsőfokú ítélet csütörtökön született meg:

korábbi feletteség elmarasztalták, és egymillió forintos kártérítésre kötelezték.

A lap értesülései szerint a parancsnok az egyik legsikeresebb drogellenes rendőri egység irányítóját sértette meg.

Az eset azután történt, hogy 2019 áprilisában a parancsnok arra adott utasítást a csapatnak, egy drogdíler elfogása közben, hogy hagyjanak félbe egy akciót. 

Mivel a rendőröknek bűncselekmény észlelésekor intézkedési kötelezettségük volt, amit azonban ők így nem teljesítettek, úgy érezték, be kell védeniük magukat: így a parancsról írtak egy jelentésben.

A parancsnok ezután kelt ki magából, majd az összetartásuk miatt feloszlatta a csapatot, annak vezetőjét szolgálati érdekből körzeti megbízottnak tették meg egy külső kerületben.

Forrás: Telex.hu, Blikk.hu
Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Ezek szerint más ' vezetők ' is ilyenek.
CsipkeRózsa
Sok a megfelelő vezető, így működik a kormány.
jesz
hmmm...ilyen parancsnok nincs is...amúgy az az egy milla soha a kurva életben nem lesz kifizetve...

(ha maradt a fizetése, akkor a világ legjobb dolgamkörzeti megbízottnak lenni az Isten háta mögött...ha csökkent, akkor azért is perelni kellene..legfeljebb kapus, vagy fogdaőr lesz valahol)
vacsi
"a parancsnok arra adott utasítást a csapatnak, egy drogdíler elfogása közben, hogy hagyjanak félbe egy akciót. "
Akkor lefizették a parancsnokot.
Csizmás Kond
...azt azért mindenki elfelejti vagy nem tudja, hogy a parancs az parancs, és azt azért adják, hogy időben és érvényben végre kell hajtani...na de honnan a picsából is tudnák ezt a mai liberális agymosottak...
human
Nem értem mi a gond azzal, ha egy jelentésbe bele kerül, hogy parancsot kaptak az akció leállítására? Ha a parancs törvényes volt, akkor mit pattog a kapitányság vezetője? Pattogásra akkor lenne oka, ha valami takargatni valója lenne. És ez eléggé kihallható a történetből.

Egyszer én is kaptam egy feladatot az igazgatómtól, aminek végrehajtása jó eséllyel törvénysértésben végződött volna. Ezt nem csak szóban jeleztem feléd, de szépen leírtam, hogy adott körülmények között törvény sértés állhat elő és aláírattam vele. Ezzel védtem a saját hátsómat. Az egész bizonytalan szituációt az Orbán kormány generálta. Aztán a helyzet szerencsére megoldódott, bár mint később a hírekből kiderült egy a háttérben zajló mutyi lehetett a háttérben ami közvetve okozott nálunk hetekig bizonytalanságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.