A szocialisták társelnöke Tóth Bertalan arról számolt be Facebook oldalán, hogy forint árfolyama harmatgyenge, az államháztartási hiány brutális volt február végén, a pénzromlás üteme gyorsul, a Magyar Nemzeti Bank szerint 10% is lehet az infláció mértéke idén, Orbán pedig visszament kuncsorogni az Európai Bizottsághoz az uniós támogatásokért.

Fidesz titokban kegyetlen megszorításokra készül – állítja a szocialista politikus
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Azokért a támogatásokért, amelyekkel kapcsolatban az Európai Bíróság kimondta, hogy megvonhatók, ha egy kormány nem tartja tiszteletben az uniós értékeket, leépíti a jogállamot és ellopja a fejlesztési pénzeket.

Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz – és a Fidesz miatt Magyarország – bajban van.

- jelentette ki a politikus.

Szerinte a Fidesz-kormány által okozott baj kezeléséhez szükség lenne az uniós forrásokra.

A gond csak az, hogy az Unió nem akarja tovább fizetni tolvajok gazdagodását. Márpedig az Orbán-kormány elmúlt 12 évi tevékenysége éppen arról szólt, hogy az európai értékeket semmibe veszi, a jogállamot leépíti, az uniós pénzek jelentős részét pedig ellopja.

Magyarország tehát addig nem fog teljes egészében hozzáférni az uniós forrásokhoz, amíg nem kötelezi el magát az európai értékek tiszteletben tartása, a korrupció elleni küzdelem és a jogállami feltételeknek történő megfelelés mellett.

A Fidesz számára tehát marad a Varga Mihály által előrevetített költségvetési kiigazítás, amely azt jelenti, hogy a Fidesz titokban megszorításokra készül a választások után. Ebben benne lehet, hogy:

visszavennék a 13. havi nyugdíjat

ránk szabadítanák a 700 forintos benzint

nem emelkedne a családi pótlék

elinflálódnának a munkabérek és a nyugdíjak

csökkenne a reálbér

brutálisan drágulnának az élelmiszerek

drasztikusan emelkednének a hitelek kamatai

elértéktelenednének az állami támogatások

tovább sarcolnák az önkormányzatokat

Mivel a Fidesz által tervezett megszorításokat nem hozták nyilvánosságra, a mai napon kérdésekkel fordulta kormánytagokhoz, mert mindenkinek joga van tudni, hogy milyen megszorításokat tervez a Fidesz, ha hatalmon marad.

Magyarország érdeke, hogy a korrupt, gátlástalan és embertelen Fidesz-kormány bukjon, mert ők már nem képesek kezelni az általuk is előidézett gazdasági válságot.

- jelentette ki az ellenzéki politikus. 

Aki azt is elmondta, hogy az egységes ellenzék kormányra kerülve csatlakoztatni fogja hazánkat az Európai Ügyészséghez, helyreállítjuk a jogállamot, és lehívjuk a minden magyarra jutó 1,5 millió forintos uniós támogatást. Így a Fidesz titkos megszorítási tervével szemben lesz pénz az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátórendszer megerősítésére, fejlesztésére, az alacsony fizetések és nyugdíjak felzárkóztatására, a lakhatási válság kezelésére. 

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

Forrás: Facebook

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

driv3r
Nincs más lehetősége. Annyira szeretném, ha Fidesz maradna és felszínre kerülve rájuk égne az egész dzsuva.
Persze ugyanakkor nem szeretném, mert jobb a szabadság, és ne egy ember (egy dagadt despota) döntse el helyettem, hogy mi a jó nekem és miről mit gondoljak, és főleg kivel mit csináljak a hálószobámba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@driv3r:Én szerettem volna kormány váltást, de amikor kiderült mekkora (X@RBA) kormányozták az Országot előre menjünk nem hátra,örűlök hogy ők nyertek had főjön az Orbán feje,hogy húzza ki az Országot a gödörből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.