Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba nem fogta vissza magát Szijjártó Péterrel szemben, aki azzal gyanúsította meg az ukrán kormányt, hogy a magyar mögött szervezkedik, és az egyesült ellenzékkel tárgyal egy lehetséges összeesküvésről.

Keményen kiosztotta Szijjártó Pétert az ukrán külügyminiszter – Márki-Zay pedig feljelentette
Kép: Facebook/Szijjártó Péter 

A külügyminiszternél az is felmerült, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt személyesen egyeztetnek ezekről a kérdésekről.

Kuleba hivatalos közleményében sajnálatát fejezte ki a Szijjártó kijelentései miatt, megjegyezve, hogy azok valótlanok és rombolják Kijev és Budapest kapcsolatait.

A magyar titkosszolgálatok szerint Kuleba néhány napja felhívta Ukrajna budapesti nagykövetét, hogy a magyarországi választási eredmény befolyásolásának lehetőségéről konzultáljanak.

Mi soha nem avatkoztunk bele Magyarország belügyeibe, különösen választásokat megelőző napokban. Sajnálatos, hogy rövidtávú politikai haszna érdekében Szijjártó miniszter úr kész ostobaságok kitalálására, és tönkre is tenné akár a kettőnk között kialakult kapcsolatot. Ha a Lavrov-rend fontosabb számára, mint a velem való munkakapcsolat, ideje ezt nyíltan közölni.

- mondta el.

Az ukrán külügyminiszter arra is kitért, hogy kedd óta azt is tudni lehet, a Direkt36 jóvoltából, hogy orosz hackerek vagy tíz éve hozzáférnek a magyar külügyminisztérium informatikai rendszeréhez, anélkül, hogy Szijjártót ez különösebben zavarná.

Illetve arról is beszél, hogy

Magyarországon ellenzéki politikusok és újságírók ellen is bevetették a Pegasus kémprogramot, amelynek alkalmazását Orbán Viktor kormánya el is ismerte.

Szijjártó ellen pedig Márki-Zay Péter szerda délután feljelentést tett rémhírterjesztés miatt.

Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán reagált Szijjártó Péter nyilatkozatára. A dunaújvárosi rendőrség előtt állva a miniszterelnök-jelölt videóban így fogalmazott: „most be fogok menni ebbe az épületbe, és feljelentést fogok tenni Szijjártó Péter hazugságainak ügyében”. Meglátása szerint rémhírterjesztés és rémületkeltés, és a magyar választások befolyásolására alkalmas hazugság, ahogyan a külügyminiszter nyilatkozott.

Az igazság az, hogy még csak nem is tárgyaltunk Zelenszkij elnökkel. Jóllehet én nagyon-nagyon boldog lennék, hogyha egyszer majd összejön ez a tárgyalás

– mondta a politikus!

Forrás: 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"A magyar titkosszolgálatok szerint Kuleba néhány napja felhívta Ukrajna budapesti nagykövetét, hogy a magyarországi választási eredmény befolyásolásának lehetőségéről konzultáljanak"- bex@rás. A magyar hirszerzés lehallgatja az ukrajnai nagykövetséget? Vagy az oroszok? Érdekes, hogy ezek a "szolgálatok" nincsenek ennyire topon , ha az oroszokról van szó.'Qrva ország'- de tényleg.
Béla333
Fosnak a maffiózók, mindent hazugságot bedobnak, csakhogy rombolják az ellenzék esélyeit.
Nyírfa
Hihetetlen, ami itt zajlik. Egy ócska kis banánköztársaságot csinált a fidesz Magyarországból.
Ha 3-án nem mossuk fel a padlót Orbánnal, minden megvetést megérdemlünk.
ómió
Pedig olyan "hihetően" hazudoznak ezek az efftársak, hogy ihaj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.