A törvényi előírások alapján az egész választási kampányban, tehát 2022. február 12. és az április 3-i választás között összesen 1,177 milliárd forintot költhet el egy-egy párt valamennyi kampányeszközre.

Törvényt szegett a Fidesz – közel tízszer annyit költöttek mint az ellenzék
Kép: YouTube

Márciusban 3 milliárd forintos összköltséggel 12 171 darab plakáttal tarolt a kormányoldal, ezzel szemben az ellenzék 1 564 darabos plakátkampánya 390 milliós összegbe került.

Listaáron számolva az ellenzékhez képest nyolcszoros túlerővel és a törvényi előírásokat közel háromszorosan túlköltve zajlott a Fidesz érdekében a plakátkampány márciusban

- jelentette a közpénzek felhasználásával foglalkozó K-monitor a Political Capitallel és a Transparency Interantionallel közös elemzésében.

A Fidesz pártként márciusban csak a közterületi hirdetésekre 1,4 milliárd forintot fordított. A Fidesz márciusi plakátkampánya tehát a három civil szervezet vélekedése szerint törvényileg védhetetlen a CÖF és a kormánypropaganda Fideszt segítő költéseinek a hozzászámítása nélkül is.

Ez az eredmény két korrupciós kockázatra utal:

egyrészt, hogy a CÖF-féle kampányban a törvényi rendelkezések mellett is lehet tisztességtelen kampányt vinni, illetve, hogy a Fidesz bármilyen komolyabb kockázat nélkül megszegheti a saját kampányköltési plafonra vonatkozó törvényi előírásait.

Forrás: mfor.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Márciusban 3 milliárd forintos összköltséggel 12 171 darab plakáttal tarolt a kormányoldal, ezzel szemben az ellenzék 1 564 darabos plakátkampánya 390 milliós összegbe került." -hamarosan plakátot zabálhatnak a magyarok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Remélem, ezek után szigorúan kivizsgálják az ellenzék kampányköltéseit!
Nessy
Könyörgöm, mikor tartotta be a fidesz a saját maga alkotta törvényeket? Ha valami probléma akadt, nem azt oldották meg, hanem a törvényt módosították. Mint a "gránit szilárdságú" Alaptörvényüket Pár év alatt kilencszer! Persze nálunk "jogbiztonság" van! Na, aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál!
Aki Én
@Pegero: És a cikkből megértettél valamit?
Aki Én
@Pegero: ...szóval nem. Erre tippeltem.
ómió
Tízszer annyira sikerült hazudnotok, efftársak!? És Timi kém kokópénze is benne van az "ellentételben?
csak úgy....
@Horizont: ezt okosítani,- hány éves vagy kisleány ? ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.