A törvényi előírások alapján az egész választási kampányban, tehát 2022. február 12. és az április 3-i választás között összesen 1,177 milliárd forintot költhet el egy-egy párt valamennyi kampányeszközre.

Törvényt szegett a Fidesz – közel tízszer annyit költöttek mint az ellenzék
Kép: YouTube

Márciusban 3 milliárd forintos összköltséggel 12 171 darab plakáttal tarolt a kormányoldal, ezzel szemben az ellenzék 1 564 darabos plakátkampánya 390 milliós összegbe került.

Listaáron számolva az ellenzékhez képest nyolcszoros túlerővel és a törvényi előírásokat közel háromszorosan túlköltve zajlott a Fidesz érdekében a plakátkampány márciusban

- jelentette a közpénzek felhasználásával foglalkozó K-monitor a Political Capitallel és a Transparency Interantionallel közös elemzésében.

A Fidesz pártként márciusban csak a közterületi hirdetésekre 1,4 milliárd forintot fordított. A Fidesz márciusi plakátkampánya tehát a három civil szervezet vélekedése szerint törvényileg védhetetlen a CÖF és a kormánypropaganda Fideszt segítő költéseinek a hozzászámítása nélkül is.

Ez az eredmény két korrupciós kockázatra utal:

egyrészt, hogy a CÖF-féle kampányban a törvényi rendelkezések mellett is lehet tisztességtelen kampányt vinni, illetve, hogy a Fidesz bármilyen komolyabb kockázat nélkül megszegheti a saját kampányköltési plafonra vonatkozó törvényi előírásait.

Forrás: mfor.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Márciusban 3 milliárd forintos összköltséggel 12 171 darab plakáttal tarolt a kormányoldal, ezzel szemben az ellenzék 1 564 darabos plakátkampánya 390 milliós összegbe került." -hamarosan plakátot zabálhatnak a magyarok...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Márciusban 3 milliárd forintos összköltséggel 12 171 darab plakáttal tarolt a kormányoldal, ezzel szemben az ellenzék 1 564 darabos plakátkampánya 390 milliós összegbe került." -hamarosan plakátot zabálhatnak a magyarok...
Nessy
@csak úgy...
Arról nem beszélve, mennyi volt, amit kormány tájékoztatás címen költöttek, párt propagandára! De ezt 2018-ban is előadták, minden következmény nélkül. ..:
Nessy
@csak úgy...:A puritán kormányzatról nem is beszélve! Pedig anno milyen szépen mesélt róla Orbán!
human
És? Következmény? Talán majd a választások után majd valamelyik kézi irányítású hivataluk megbünteti a fideszt pár száz millióra. Csak hogy az már a választás után lesz, ráadásul a büntetést is a túlárazásokból, lopásokból megszerzett pénzből fizetik ki. Azaz mi fizettük a kampányukat és a büntetésüket is. Nem kell majd zaciba vágniuk a jachtot és a luxuskéglit a bünti miatt.
Béla333
Idézzem a klasszikust?:

"Elmarasztal az OVB, megvédenek a jogászok, oszt jónapot"
index.hu/belfold/orban4945/

Orbán és maffia csapata szarik itt jogra, törvényre, igazságra... Náluk az erősebb kutya b@@ik elve érvényesül!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Pedig nem is csippentett hozzá

A birkái helyesen értelmezik a csűrdöngölő pávatánc lényegét

Ha nem a létezésünkről lenne szó azt is mondhatnám, hogy mókás dolog nézni azt a pularizmust, ami Orbán, illetve ártunk és qurmányunk, valamint az általa irányított - kézi vezérelt - közmédia hangneme és mondókája között érzékelhető. Mármint az orosz invázió kapcsán, benne kiemelten Putyin szerepével. Sok a süket duma, de az az igazság, hogy
images.app.goo.gl/pwVz8o3GgqoDnUPR7
kikandikál mögüle a rögvalóság. Legalább is a világ számára és – s ez alapvetően meglepő is lehetne – a hívek számára is kezd egyértelművé válni.
Ami a világot illeti a művelt Nyugat meglehetősen egyértelműen fogalmaz. Pl. a cnn.com: „Orban's juggling act with Putin and Europe faces a key test” című írása, mely többek között úgy fogalmazott, hogy: „In reality, Orbán, Putin's closest ally in the EU, has never been neutral when it comes to Russia.”, ami – igaz udvarias formában – lényegében Putyin pincsije jelentésű!
Mielőtt Wazze azt mondanád, hogy ezt a CNN mondja, el kell áruljam, hogy másik is így látják, szinte mindenki. Sőt, igen sőt! Orbán hívei is így vélekednek!
A Medián a napokban egy felmérés során nemcsak a szavazók várható cselekedeteire (mit tesznek vasárnap), de a véleményükre is rákérdezett. Arról, érdeklődtek, hogy: „indokoltnak tartja-e Putyin invázióját? ”!
Az eredmény: A Fidesz szavazok között: „Szavazói között többségben vannak azok, akik támogatják az orosz diktátor ukrajnai invázióját”! =))
Béla333
"Törvényt szegett a Fidesz – közel tízszer annyit költöttek mint az ellenzék"
És még ezen felül van a 4 (8-12) éve ránk ömlő u.n. kormányzati tájékoztatás, ami semmi más, mint Fideszes propaganda!
Egyébként majd jön az ÁSZ-tól az a maffiózó és elsikálja az ügyet...
Emmersson71
Remélem, ezek után szigorúan kivizsgálják az ellenzék kampányköltéseit!
Nessy
Könyörgöm, mikor tartotta be a fidesz a saját maga alkotta törvényeket? Ha valami probléma akadt, nem azt oldották meg, hanem a törvényt módosították. Mint a "gránit szilárdságú" Alaptörvényüket Pár év alatt kilencszer! Persze nálunk "jogbiztonság" van! Na, aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál!
Aki Én
@Pegero: És a cikkből megértettél valamit?
Aki Én
@Pegero: ...szóval nem. Erre tippeltem.
ómió
Tízszer annyira sikerült hazudnotok, efftársak!? És Timi kém kokópénze is benne van az "ellentételben?
csak úgy....
@Horizont: ezt okosítani,- hány éves vagy kisleány ? ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.