A csütörtöki nap legfontosabb híre volt, hogy Marosvásárhely határában megégetett és egy illegális szemétlerakóhelyen hagyott levélszavazatokat találtak.

Az RMDSZ is reagált a megsemmisített szavazólapokra: a Fidesz narratíváját ismétlik

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az ügyben megszólalt Márki-Zay Péter, és sajtótájékoztatót tartott az összellenzék, Gyurcsány Ferenc szerint választási csalás történt, a Fidesz ezzel szemben azt hangsúlyozta: a baloldal maga gyújthatta fel a lapokat. 

Délután megszólalt az erdélyi magyar politikai párt, az RMDSZ is, amely nem meglepő módon a Fidesz narratíváját visszhangozta. Az MTI-n megjelent közleményükben azt írták, elutasítják a választási csalás vádját, és megalapozatlannak tartják, hogy az ellenzék meg akarja semmisíteni a levélszavazatokat. 

A képsorok megerősítik, hogy egyértelműen szervezett provokációról van szó, amelynek az a célja, hogy a határon túli szavazatokat hiteltelenítsék. Bárki is álljon a provokáció mögött, a legaljasabb módon próbálja manipulálni a közvéleményt.

- írták a közleményben.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mégis, kiét erősíthetnék? Hiszen ők fizetik!
Ezért kell egy sikeres választás esetén minden (MINDEN) potyakedvezménytől őket el-, minket felszabadítani. Eleget szívta a hazai adózók vérét az a sok pióca.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Az RMDSZ fontoskodásával, hogy majd ők begyűjtik - nem tudom milyen alapon - a szavazatokat, alapos gyanúba keverte magát.
Béla333
Az RMDSZ a maffia erdélyi szervezetévé vált. A jelek szerint aktívan részt vesznek a választási csalásban, így ők is nemkívánatos társaság Magyarországon!
Szégyelljék magukat, hogy eladták a lelküket és a magyarok képviseletét a maffiának öt Forintért!!!
Yoda69
A fideSS meghosszabbitott karja az RMDSZ vallalta hogy kiviszik es begyujtik a szavazatokat. Akkor megis mi tortent?Elloptak toluk, vagy elvesztettek? Ugyan mar. Egyertelmu hogy fideSSes csalasrol es szavazat maximalasrol van szo.
ómió
Ők se értik, hogyan hazudhatott ilyet a bolsi kanászkürt másfél hónappal azelőtt, hogy mindez egyáltalán lehetséges lehetett volna!?
telegdilaci
@namihami:Azt mivel magyarázza a FIDESZ-hátsójából kibújt RMDSZ hogy miért csak az ellenzékre leadott szavazatokat,találtak a szemétben,vagy talán az ellenzék saját maga semmisítette meg a rájuk le adott szavazatokat,azt is érdemes lenne meg vizsgálni hogy miért nem a Postára feladva voltak a szavazó lapok,kinek álhatott érdekében hogy felbontsák a szavazólapokat,és amelyiken nem a Fideszre leadott szavazatok voltak azokat kidobták a szemétbe,egyébként azokat a szavazólapokat,Magyarországra vissza küldve az Országos választási Bizottságnak lett volna joga felbontani összesíteni a többi külföldi szavazatokkal együtt!
namihami
@telegdilaci: Semmivel! Sem a küldő, sem a fogadó nem az és soha nem is volt az a társulat, amelyik a csalásait magyarázta volna. Ahogy ez a béna ellenzék se ment rá arra, hogy magyarázTASsa őket. A második eset után a fél fideszvezérkar büntetett előéletű (és ezzel választhatatlan) lett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.