Sütni, ételt készíteni mindig és minden helyzetben kell. Ebben bízva lehet egy ipari konyhákkal foglalkozó vállalkozásnak akár egy hitellel is előremenekülni a válság, és a COVID lezárások idején ahelyett, hogy mindössze túlélésre rendezkedne be.

Az Anvalor Kft. budapesti bemutatótermében kiállított hatalmas méretű ipari sütők, kemencék és konyhai felszerelések azt az érzetet keltik a látogatóban, mintha az Óriások Földjén sétálgatna. A 13 éve dinamikusan fejlődő cég ipari, éttermi és szállodai konyhák tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával foglalkozik.

Így lehet túlélni a válságot, sőt még növekedni is

Fotó: Baranyai András az Anvalor Kft. vezetője

Baranyai András cége azon kevesek közé tartozik, akik a koronavírus-járvány és a kiszámíthatatlan gazdasági viszonyok idején is képesek voltak bővülni és „előre menekülni” a Széchenyi Kártya hitelkonstrukciónak köszönhetően.

Ha jól tudom, nem ez volt az első alkalom, hogy kihasználták a Széchenyi Kártya Program lehetőségeit.

A Széchenyi Kártya hitelkonstrukcióval először négy évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba, amikor felvettünk egy bizonyos összegű hitelt. Ezt évről évre meg tudtuk újítani, mivel a cég mutatói minden esetben megfeleltek az elvárt kritériumoknak és a követelményrendszernek. Sőt, nem csak megújítani, hanem növelni is sikerült hitelünk keretösszegét, ami óriási szabadságot és likviditást biztosít nekünk mind a beszerzések, mind a kivitelezés területén.

Hogyan tudták felhasználni a legutóbb megújított hitel konstrukciót a koronavírus okozta bizonytalanság idején?

A világjárvány idején különösen nagy hasznát vettük ennek a szabadon felhasználható pénznek. Mi úgy gondolkoztunk, hogy a vírusnak előbb-utóbb vége lesz, ezért nem torpanhatunk meg, hanem előre kell menekülni, és nagyon tudatosan a beszerzésekre kezdtünk koncentrálni.

A Széchenyi Kártya hitel rendkívül jó alapot biztosított számunkra a beszállítókkal való tárgyaláshoz, akik nagy örültek, hogy ebben a nehéz időszakban is szeretnénk nagy összegű beszerzéseket foganatosítani.

Így lehet túlélni a válságot, sőt még növekedni is

Emellett folyamatosan követtük a piaci árfolyamokat, hogy a lehető legjobb áron tudjunk eurót vásárolni. Így a hitelnek köszönhetően gyakorlatilag minimalizáltuk az árfolyamveszteséget, ami óriási szabadságot jelent egy cég életében.

Mik a következő nagy lépések a cég életében?

Ami a cég jövőjét illeti, mindenképp szeretnénk biztosítani annak lehetőséget, hogy társaságunk és kollégáink folyamatosan fejlődni tudjanak szakmailag. A jövőben szeretnénk régiós jelentőségűre fejleszteni vállalkozásunkat, kilépni a külföldi piacra, de az sincs kizárva, hogy Európán kívül más kontinenseken is megjelenjünk.

Forrás: KAVOSZ.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.