Az eddig megismert eredmények ismeretében kijelenthetjük, ha újra Orbán Viktor tud kormányt alakítani az egy tragédia – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos, aki szerint még napokig nem lesz megállapítva a végeredmény a "csalások" miatt.

Hadházy: tragédia

A független képviselő szerint ezeket a dolgokat kell tisztázni a következő napokban:

1.) Az, aki szerint siker, ha nem lesz kétharmad, „csak” feles többséggel győz a Fidesz, az becsapja saját magát és a választóit is! A rendszer áll, a kulcspozíciókban lojális emberek ülnek, mindent ugyanúgy tudnak tovább csinálni, mint eddig, sőt, most vérszemet kapnak, mert újabb 4 évet látnak maguk előtt.

2.) Ez a választás – Orbán rendszerében nem először – nem volt demokratikus és tiszta, nem volt fair. A Fidesz képes volt – tisztességtelen módon és a törvényes limiteket meghaladó kampányköltéssel – az utóbbi hetekben felépíteni, és milliókkal elhitetni azt a hazugságot, hogy az ellenzék háborúba akarta vinni az országot. Az, aki ennek ellenére mindent ugyanúgy folytatna ellenzékben, mint eddig, az nem érti, vagy nem akarja érteni a magyar helyzetet.

3.) Az Országgyűlés alakuló, és a választások eredményét hitelesítő ülésén csak akkor szabad részt venni, ha az ellenzék garanciákat kap arra, hogy visszakapja ellenőrző szerepét (például konszenzusos közmédia vezető, ellenzéki javaslatra kötelezően felálló parlamenti vizsgálóbizottságok, a képviselők szabad belépési jogának visszaállítása a közintézményekbe stb.). Ameddig erre sor nem kerül, addig a bizottsági tisztségekről megállapodni nem szabad!

4.) Aki az előző pontban említett jogosítványok biztosítása nélkül a parlamentben külön fizetéssel járó tisztséget vállal (jegyző, alelnök, bizottsági elnök stb.), az hajlandó elvállalni a díszletellenzéki hálátlan szerepét, és lemond a közös ellenzéki kiállás, érdekérvényesítés politikájáról.

Az ellenzéki képviselők, ellenzéki pártok közös felelőssége, hogy az országgyűlés alakuló ülése előtt közös választ adjunk választóinknak erre a tragikus helyzetre.

Nincs ideje bűnbakkeresésnek! Mindannyian hibásak vagyunk abban, hogy nem tudtuk a tisztességes választások feltételeit kivívni az elmúlt években. Itt az ideje viszont az ellenzéki fordulatnak. A következő időszakban nem a felelősök keresése, hanem az ellenállás és a közös fellépés és cselekvés kidolgozása, majd megszervezése a feladat! Ez a kötelességünk. Ezt várják a szavazóink!

- írja Hadházy, aki Zuglóban nyert, így egyéni körzetből jutha be a parlamentbe.

Forrás: Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyurka80
@rokker33: Én is megjósoltam a 4. 2/3-ot, mert a magyarok bölcsek! Hiába híresztelték a libbantak, hogy Orbán hazudott mert mennek ukrajnába a tankok rajtunk keresztül, persze ŐK hazudtak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@m73: Nézd meg, hogy beszélt böszmeferi a velencei kaszinóügyben az ügyészekkel (úgy pofán b@sztam volna!).
rokker33
@m73: emlékezz vissza 2018 ban Vona Gábor is ugyan ezt művelte ! Össze vissza beszélt az egyik cselekedetével ütötte a másikat! Szándékosan csináltak magukból bohócot!!! @Gyurka80: már nem számít! Óriási lett a bukás ezt elszúrta! Tudtam már 3 hónappal ezelőtt is hogy ez esélytelen és még csalnia sem kellett Orbánnak!
Gyurka80
@rokker33: Én is megjósoltam a 4. 2/3-ot, mert a magyarok bölcsek! Hiába híresztelték a libbantak, hogy Orbán hazudott mert mennek ukrajnába a tankok rajtunk keresztül, persze ŐK hazudtak!
Yoda69
Igaza van Hadhazynak, jobb ha az ellenzék nem asszisztált tovább a diktaturahoz.
ómió
Látod! A sok hazudozásod megint kárba veszett!
Libbantölő
A mocskos, gyülőlettel teli pofádat most már befogod te buziállat szarházi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.