A választásokon kiderült, hogy a „nem a Fidesz” stratégiával nem lehetett nyerni – mondta Karácsony Gergely a Hvg-nek adott friss interjújában, ahol azt is bejelentette, nem indul újra a Párbeszéd társelnöki posztjáért (ez az információ már a beszélgetés megjelenése előtt kiszivárgott, ahogy az is, hogy Tordai Bencét szeretné utódjául).

Karácsony borúlátó: Budapest szép lassan elvérzik

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester (k) beszédet mond, mellette Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke (j) és Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

A Telex által idézett interjúban Karácsony azt mondta, április 3-a előtt pár nappal még őszintén hitt abban, hogy jó eredményt érnek majd el.

Az eredményből szerinte az derült ki világosan, hogy a Jobbik szavazói fogytak el az összefogás mögül, egy részük a Fideszhez pártolt át, másik részük a Mi Hazánkat támogatta.

A háborúval kapcsolatos narratívát pedig

„nagyon súlyosan elvesztette az ellenzék”.

Karácsony azt mondja, nem tudja, lesz-e még miniszterelnök-jelölt, a főpolgármesteri szereppel kapcsolatban pedig borúlátó: legvalószínűbbnek azt tartja, hogy maradnak az önkormányzatot sújtó elvonások, és Budapest szép lassan elvérzik. Szerinte érdemes arra is készülni, hogy 2024-ben nem lesznek önkormányzati választások olyan formában, ahogy megszoktuk, talán a közvetlen főpolgármester-választást is megszüntetik.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Telex, hvg.hu

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
KariGeri! Ákos levonta a következtetést! Elkezd viselkedni! Próbálkozz te is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pécsi
Karácsony menjen vidékre, dolgozni.Leszerepelt. Hagyja a nagypolitikát a nagyokra.Orbánra.
pécsi
@Nyírfa: Ne emlegesd Kádár elvtársat. akasztós Jani bácsit! Normális ember nem kivánhatja vissza a sunnyogást, a panel proli létet. ,Meg a kommunista szombatot, a házmesterek kémkedését! Ember, ezt a magyar nép elküldte a búsba 89-ben! Soha többé kommunizmust! Tovarisi konyec! - és kampec!!
Nyírfa
@Kanji: 20.14

Egyik kedvenc dalom, lelkesít, óriási élmény!
kereső
@Nyírfa: A kényeg-a lényeg. A magyar nem tud mit kezdeni a szabadsággal, mert az felelősség is. Erre mondta Kertész Á.,hogy "genetikusan" alattvaló. Hiszen a történelem , a soha nem létező szabadság olyan mélyen beleivódott az érzékeinkbe, hogy nagyon nehéz ettől megszabadulni- főleg úgy, hogy lámpás sincs előttünk, amely megmutatná, hogy az mit is jelent, És, hogy azt tanulni kell, csak Magyarországon nem volt senki aki tanitsa- ill. lett volna egy, azt meg kiátkozták, kiátkozzák. A többiek, meg mind örültek, hogy igen- függnek tőlűk az emberek.És itt van az" irástudók" óriási felelőssége, nem tanitottak ők sem.Most meg már ???, amikor az egziztenciális olyan méreteket ölt, amit el sem lehet képzelni demokratikus viszonyok között, és az anyagi viszonyokban kialakultak mérhetetlen különbségek, és egyre inkább látszik, hogy Magyarországin nincs középosztály- amely a polgárosodás motorja lenne.
fergeteg
Add fel Gergely. Fellélegeznek a pestiek.
Kár,hogy a FIDESZ csak vidéken osztott Orbánfóbia elleni gombát.
Nyírfa
@kereső: Talán az átok az István-Koppány ellentét soha le nem zárt, soha fel nem dolgozott élménye, ráadásul gyászélmény.
Mindig is azt vallottam, hogy a magyarságnak egy évezreden át göngyölt identitásproblémája van, amivel még csak szembe sem mer nézni.
Nincs egyértelmű múltunk, nincs hazaemlékünk, az együttmelegedés élménye egy közös akolban. Nincs a történelmünkben semmi együtthatás, semmi közös tapasztalat, szanaszét megyünk, nem egyeztetünk.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de , talán éppen ez az az időszak, amikor történelmi, ha úgy tetszik, sorsfordulóhoz érkeztünk. Fontos, évekig tartó folyamat tanúi, szereplői vagyunk.

Ha úgy tetszik, Orbán még jót is tesz velünk. Olyan mélységig ránt le minket, ahonnan mindenáron vissza akarunk kecmeregni, s a kollektív életösztön összekovácsolhat minket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.