Az elmúlt két évben 44 százalékról 63 százalékra bővült a magánegészségügyi rendszert is használó magyarok aránya, az Ernst & Young hazai kutatása szerint tavaly az aktív dolgozók fele választott ilyen jellegű szolgáltatást. Az 1000 válaszadó bevonásával készült reprezentatív kutatás szerint leggyakrabban a 18-29 év közöttiek, legritkábban pedig az 50 év felettiek keresnek fel orvost az

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ide jutottunk! Épp a múltkor állapítottam meg, hogy egészségügyi nyugdíjból nem telik magánegészségügyre!
Nessy
Még annyit. A legrászorultabb korosztály azért is van nehéz helyzetbe, mert annak idején nem volt ilyen típusú biztosítás. Mint ahogy nyugdíj biztosítás sem.
kereső
@Nessy: Ebben az egészben az a legvisszatetszőbb, legundormányosabb, hogy az idősebb,és idős korosztály évtizedekig fizette a járulékot- "társadalom bizotisitási szolidaritásként"- holott a lkegtöbbjének nem kellett igénybe venni semmiféle ellátást. Most, amikor rászorulna , akkor teremt olyan helyzetet a kormány- mert ő teremti- hogy ha ezek az emberek rászorulnak az eü. ellátásra, akkor ismételten fizessen azért a magán eü-ben, holott , és ez mindegyik kormánynak szól a rendszer váltás óta- elherdálták a befizett járulékokat, a biztositás- nem jelent valódi biztositást, csak a neve az. Az első orbán kormány volt az, amelyik államositotta, majd eladta elherdálta a nyugdij-és egészségbiztositók vagyonát, felszámolva teljesen az ellátás és járulék fizetés biztositási jellegét!! Azután volt egy kormány- amely azt mondta, hogy több biztositós rendszer kell- mindenki fizessen a szolidaritás jegyében egy minimális alap összeget- de , legyen lehetősége valódi biztositást kötni- hogy amikor majd rászorul, ne fizesse rá a házát, az egész élete munkáját. (mondjuk nagyon hülyén kommunikálták- szegény Molnár lajos, ebbe halt bele)- amit aztán a fideSS teljesen másként kommunikált, mint ami a rendszer lényege lett volna. Most meg orbán tulajdonképpen biztositás ügyben a lovak közé dobta a gyeplőt, aki túléli - mert még van annyi jövedelme/tartaléka, hogy meg tudja fizetni a gyógyitó ellátást, az túléli. Aki meg nem, az igy járt. Aljs munkát végez orbán ebben az ügyben is. És az emberek nagy többsége fel sem fogja- mert gyurcsány.
kereső
Ja, még csak egy gondolat. Abban az évben, amikor az emberek fizették a vizitdijat- az egészségbiztositási alap szufficites volt!- azaz többlettel működött.
Nyírfa
Akinek nincsen semmije, az annyit is ér. Az annyit - ennyit - érő emberekre a társadalom nem tart igényt, mert csak visszahúzó erő - vallja a NER-ember, és , amilkor felébred, és körülnéz nem lát maga körül mást, mint üvöltő farkasokat, akik egymást nézik Piroskának, mert elfogytak az annyit is érők.
Hja, kérem, ez a csoportdinamika, ami, ha meg nem is szűnik teljesen, de idővel, majd, ha érettebbek leszünk, leszűkül egy kisebb réteg attitűdjére.
Addig talán nem kéne azzal hitegetnünk magunkat, hogy az ember a létezés csúcsalkotása, legalábbis , a földön.
Nessy
@kereső: Általában az évtizedekig fizetett biztosítást az utolsó 10 életévben veszik igénybe. A "több biztosítós rendszer" megelőzése volt, az "Irányított Betegellátás Rendszer", amivel a fokozatos bevezetése után 10-13 évvel komoly megtakarítást lehetett volna elérni, miközben a betegellátás minősége jobb lett volna. Sajnos, 6 év után áldozatul esett a politikai játszmáknak. Tudom, mert a "bölcsőtől a koporsóig" kísértem a programot.Igaz a kezdeteknél többlet ráfordítást igényel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.