3,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak júliustól.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón bejelentette, hogy júliustól újabb nyugdíjemelést ad a kormány, mert magas az infláció. 

Gulyás Gergely újabb nyugdíjemelést jelentett be – ennyivel emelkednek a nyugdíjak júliustól

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

3, 9 százalékos nyugdíjemelés lesz július elejétől, és a megelőző hat hónapra vonatkozó emelés július elején egy összegben kapják a nyugdíjasok

— közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezzel a jegybank által elismert 8,9 százalékos inflációt kompenzálják – tette hozzá.

Gulyás arról is beszélt, hogy szerinte fontosak az árstopok, amelyek több mint 5%-ponttal csökkentik az inflációt. Kiemelte, hogy semmi akadálya nincs, hogy Magyarország megállapodjon az EU-val a helyreállítási alapról.

Forrás: Portfolio, 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hurrá!! Ha egy élelmiszer ára 1000 Ft-ról 1600-ra nőtt, és nem csak egyről van szó, az a magyar választónak 3,9 %. Remek! Be kellene tiltani a világhírű oktatásunkban a matek tanítását, mert még vannak olyanok akik nem a kormány matekját ismerik.
Ha kompenzálni akarná a kormány a méretes inflációt, lehet, hogy már az sem segítene azokon a nyugdíjas tömegeken, akik az átlag nyugdíjat kapják, ha kéthavonta lenne tizenharmadik havi megdicsőülése Orbánnak.
Azt is elfelejtik elmondani a talajmenti választónak, hogy te hülye az áruszállítóknak nem 480 Ft ám a benzin meg a gázolaj, hanem sokkal több, ezért kapod olcsón a csirkefarhátat, mert ha üzemanyag kompenzációt adnánk a fuvarozóknak az sokszorosába kerülne nekünk. Szóval tovább megy a hülyítés, de sajnos egyszer szembe kell nézni a valósággal, ami nem a háborúval kezdődött el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@namihami: Nem vélelen az 1/3 nektek lipsikém!
Mert nincs több naiv osoba hiszékeny az országban...!
Yeromos
@verőce21: Hát ha így gondolod akkor nem biztos, hogy én vagyok a lökött. PL. Az energia árak emelkedése, te tudom hiszel a hatósági árakat hatásában, de azt nem veszed figyelembe, hogy csak a lakosági felhasználásra vonatkozik.
PL. a mezőgazdasági gépek, kamionok nem a rezsi csökkentet áron tankolnak. A távfűtő művek, ipar a piaci áron kapja a gázt, és a villamosáramot. Ennek azért van némi hatása az árakra.
verőce21
Jobboldaliként minden elismerésem a kormánynak, hogy iparkodik az elesetteken segíteni, tudom, más kormányok nem így tennének...

Nagyon jó dolog, hogy a kormány figyel és segít, a kompenzáció példa értékű, de sávosan kellene megoldani...
namihami
@verőce21: 11.17: Ez volt a ""válasz""?!?! Most lett a 2/3 is igazán érthető. Az ilyen ""válaszolóknak"" valóban elég az orbáni ""kortesbeszéd"".
És ennek az ország ""vezetőinek"" is elég ez a 2/3. Sőt, csak ez a szint jó.
verőce21
@namihami: Most végre bukik a 4. Orbán-kormány... Legyen neked is valami jó!

Mondjuk 2-án alakul is az ötödik...! :)
ómió
Pedig az ilyet Böszméék egy havi nyugdíj lenyulásával "megoldották"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.