A német paraszti konyha alapjain alakult ki a sváb konyha, melynek alapanyagai egyszerűek, a végeredmény pedig mégis különleges. A svábok a történelmi Magyarország területén élő német népcsoportok, ma hazánkban mintegy kétszázezren élnek. A német paraszti konyha alapanyagait használják a svábok, ilyen a burgonya, a liszt, a káposzta és a zsír. Viszonylag kevés húst fogyasztottak egykor a svábok, így a sváb ételek nagy része sem tartalmaz húst. A sváb ételek alapja a leves, a 18. századik csak a svábok főztek leveseket, azért, hogy a főételt megelőzően már jóllakjanak. A sváb levesek egyszerű rántott levesek, kevés zsír, köménymag, liszt, pirospaprika kell hozzá, némi tésztával. Takarékos megoldás és mégis finom. Saját tésztával kínálták, ezeket lisztből, tojásból készítették, többféle módon.
Sváb ételek – egyszerű hozzávalók, különleges végeredmény
Forrás:
lepesmagazin.hu
Feltöltő: kadar9
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
Itthon
- 2024. April 26., 12:03
Itt az újabb selyemzsinór Varga Juditnak – nem várt helyről jött a döfés
Itthon
- 2024. April 26., 11:24
Donald Trump szúrós tekintettel megüzente Orbánnak, mit kell majd vele tennie, ha újra elnök lesz – videó
Nagyvilág
- 2024. April 26., 12:28
Bekeményít a Kreml és súlyos fenyegetésbe kezdett: "El fogjuk érni, amit akarunk"
További ajánlatok
Szórakozás
- 2024. April 26., 00:10
Tóth Gabi talpig csángó népviseletben – vajon mit kap ezért az internet népétől?
Itthon
- 2024. April 25., 22:06
Müller Cecíliáék elárulták: ezért nőtt drámai mértékben az ALS-es betegek száma Magyarországon
Szórakozás
- 2024. April 25., 20:04
Kegyetlen: Megbilincselt rabot vert véresre több börtönőr Miskolcon – Katonai bíróság elé kerülnek
Új hozzászólás