A német paraszti konyha alapjain alakult ki a sváb konyha, melynek alapanyagai egyszerűek, a végeredmény pedig mégis különleges. A svábok a történelmi Magyarország területén élő német népcsoportok, ma hazánkban mintegy kétszázezren élnek. A német paraszti konyha alapanyagait használják a svábok, ilyen a burgonya, a liszt, a káposzta és a zsír. Viszonylag kevés húst fogyasztottak egykor a svábok, így a sváb ételek nagy része sem tartalmaz húst. A sváb ételek alapja a leves, a 18. századik csak a svábok főztek leveseket, azért, hogy a főételt megelőzően már jóllakjanak. A sváb levesek egyszerű rántott levesek, kevés zsír, köménymag, liszt, pirospaprika kell hozzá, némi tésztával. Takarékos megoldás és mégis finom. Saját tésztával kínálták, ezeket lisztből, tojásból készítették, többféle módon.

Forrás: lepesmagazin.hu
Feltöltő: kadar9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.