Ha a határidő után maradnak fenn ilyen plakátok, azokat a helyi önkormányzatok leszedhetik és a költségeket kiszámlázhatják a pártoknak.

Kedden 16 órakor lejár a határidő arra, hogy az országgyűlési választáson induló jelöltek és pártok eltávolítsák a kampány időszakában közterületen elhelyezett plakátjaikat – olvasható az MTI hírében.

Kedd délután jár le az országgyűlési plakátok eltávolításának határideje

A Fidesz-KDNP, valamint az Egységben Magyarországért választási plakátja Debrecenben 2022. március 31-én. Április 3-án tartják az országgyűlési választásokat és a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást. A plakátokon Pósán László, valamint Mándi László képviselőjelölt látható.

Fotó, címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 3-án 16 óráig kell eltüntetni ezeket a plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték.

Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, és a költségét kiszámlázhatják.

A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló "kampányoszlopokat" helyezett ki a közterületekre; a jelöltek és a pártok ezekre ingyenesen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.