Erős, viharos széllökések lehetnek csütörtökön. 

Jégeső, villámlás, viharos szél jön csütörtökön, kiadták a riasztást
Fotó: MTI/Varga György

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők zavarják a napsütést. Nagyobb eséllyel az északkeleti tájakon lehet zápor, zivatar, nagyobb területen megélénkül a déli, délkeleti szél, záporok, zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet 21 és 27 fok között várható. Késő este 11 és 19 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt. Az érintett területeken a következő órákban jégeső eshet, károkat okozhat az erős szél, de az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti.

A déli óráktól zivatarok kialakulására kell számítani, legnagyobb számban és valószínűséggel az Északi-középhegység tágabb térségében, valamint az Alföldön. A legintenzívebb cellákat intenzív csapadékképződés, viharos széllökés (~ 60 km/h) és apró szemű jég (< 1 cm) kísérheti.

A zivatarok veszélye miatt elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetés is érvényes az ország nagy részére.

Jégeső, villámlás, viharos szél jön csütörtökön, kiadták a riasztást

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Két napja itthon ülök, és várom a vihart. Mivel nem jött, nekiálltam ablakot pucolni. Milyen jó túl lenni rajta! Ja: nem papírzsebkendőt morzsoltam szét az üvegen mint a tudjukki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.