Tilos a szappan! Ami vízzel nem jön le annak ott kell maradnia. Egy autószerelő vagy egy kéményseprő kislány természetesen kivétel. A túlzott tisztítás hatására a bőr kiszáradhat, kirepedezhet, valamint fertőzéses és gyulladásos tünetek jelenhetnek meg. Továbbá az öregedés jelei is előbb mutatkozhatnak meg kisebb ráncokban. A szakértő továbbá hozzátette, hogy valójában a túlzott tisztítás hatására lehetséges, hogy úgy érezzük, hogy a bőrünk tisztább, ugyanakkor az egyre több olaj termelődéssel próbálja helyreállítani az eredeti állapotot, ami ördögi körhöz vezethet. Azt javasolja, hogy naponta kétszer tisztítsuk meg az arcunkat, egyszer reggel, és egyszer este, csak vízzel.

Forrás: msn.com
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@KisTehén: A másik felén meg az évi egy. De ez nem hamarosan, ez már most van.
Nessy
@KisTehen: Van, ahol napelem, vagy egyéb alternativ energia szolgáltatja a meleg vizet! Egy zuhany még az áram fogyasztásba is belefér! Állítólag csak az első 30 napban koszolódik az ember, aztán már csak kopik! :-))
Nessy
@KisTehen: Minek? 30 nap után már nem kell! :-)
Peller Anikó
@Nessy: Haha, beáll az egyensúly.
Egyébként hajat mosni sem szabad naponta, sőt. Minél többet mosod annál zsírosabb lesz.

Ez a probléma hamarosan magától megoldódik, mert nem lesz víz: Tiszta víz 100 Euro/liter

szegedvision.hu
CsipkeRózsa
Örülök, hogy nem írja a napi egyszeri arc víz-lemosáshoz, hogy csak hideg vízzel.

Micsoda takarékoskodás lett volna, a covidi időkben, a sok fertőtlenítőszer felhasználásban (ha előbb tudjuk).
Nessy
Volt aki nem vette viccnek. Sok éve, még ifjú kedves nővér koromban, behoztak a mentők egy idős férfit, vakbélgyulladás gyanuval. Az orvos közölte, hogy azonnali műtét, de előtte álljunk neki és sikáljuk tisztára. Aztán mikor levetkőzött, dobtunk egy hátast. Sok éve nem fürdött, mert mint mondta: "nem állja a víz a testömet" . Sok kád víz, szappan, helyenként sebbenzin, egy óra múlva patyolat tiszta volt. De a legmeglepőbb a sima, puha fehér bőre volt a kosz réteg alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok