A magyar vidék fejlesztése érdekben a magyar kormány 2018-ban meghirdette a Magyar falu programot, amelynek keretében többek között eszközbeszerzésre, közösségi terek fejlesztésére, tanya- és falugondnoki buszok beszerzésére, intézmények felújítására, járda- és útépítésre, temetők fejlesztésére, játszóudvarok építésére pályázhatnak az önkormányzatok.

Már túl sokan laknak Tiszaalpáron ahhoz, hogy komoly fejlesztési pénzeket kapjanak: Orbántól kérnek segítséget

Fotó: Facebook

A Magyar falu program pályázatai komoly fejlesztési lehetőséget biztosítanak azoknak a településeknek, ahol ötezernél kevesebben élnek. Tisza­alpár lakosságának száma azonban az elmúlt években folyamatosan emelkedett, jelenleg 5036-an élnek a településen – írja a Hírklikk.

A lakosság számának növekedése okán, viszont nem vehetnek részt a Magyar falu programban, pedig nagy szükségük lenne pályázati forrásra. Az önkormányzat költségvetéséből ugyanis fejlesztésekre már egyáltalán nem futja

– mondta a Hírklikk által idézett baon.hu-nak dr. Vancsura István polgármester.

A településvezető hozzátette, azok a települések, ahol 5 ezer és 20 ezer között van a lakosság száma, az úgynevezett kisvárosi programban vehetnek részt, ám ilyen pályázati kiírás már három éve nem volt. Éppen ezért, a tiszaalpári polgármester levélben kért segítséget Orbán Viktor miniszterelnöktől.

Levelében azt is megjelölte, hogy milyen égetően sürgős fejlesztésekre kérne közel 1 milliárd forintnyi támogatást.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Hírklikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.