A tényellenőrzésről beszélgetett a Kontextus című műsorban Schiffer András és Toroczkai László.

Schiffer András bírálta Putyin tévécsatornájának lekapcsolását, mert szerinte az orosz álláspontot is meg kell ismerni
Kép: Youtube/Kontextus

Az adásban szóba került a 444.hu-hoz kapcsolódó lakmusz.hu, amely arra hivatott, hogy olyan kijelentéseket és információkat vizsgáljon, amelyek széles közönséghez jutnak el és jelentősen befolyásolják a közbeszédet és/vagy potenciálisan kárt okozhatnak.

Schiffer András az összefoglaló szerint arról beszélt, hogy "ezek a tényellenőrök, ezek ma a szabadság legnagyobb ellenségei a világon".

„Ők nemcsak, hogy tényellenőrök, ők független-objektívek (...), úgy tételezik magukat, mintha ideológiailag semlegesek lennének, ők fölötte állnának mindennek. Az ő szájukból nyilvánul meg a tudomány, a művészet, a kultúra, és minden, ami emberré teszi az embert, és ők az egyedüli igazságot birtokolják.”

- fakadt az LMP alapítója.

Majd bírálta a putyini hatalom szócsöveként működő Russia Today európai lekapcsolását:

„Azok, akik szeretik magukat liberálisnak feltüntetni, elvitatják a jogot mindannyiunktól, hogy megfelelően mérlegelni tudjuk az orosz álláspontot és az amerikai propagandát.”

Schiffer szerint "a Lakmusz meg az ördög tudja kicsoda", ezek kiskorúnak tekintenek minket. "Elvitatják tőlünk a képességeket, hogy mérlegelni tudunk tényeket, információkat, adatokat. Elvitatják azt, hogy mi ugyanolyan jogon tudunk morális ítéleteket alkotni, mint ők. És meg akarják szabni nekünk, hogy mit gondolunk" – dohogott a kormányoldalon is népszerűnek számító egykori LMP-pártelnök.

Forrás: 444.hu

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Akkor költözz oda ! Ezzel Schiffer gyakorlatilag elismerte, ami sokak számára eddig is nyilvánvaló volt, hogy Orbán szekerét tolja. Schiffer annyiban passzol a mihazánkosokhoz, hogy ő balról csinálja azt amit a mihazánkosok jobbról csinál: kiszolgálni a fideszes érdekeket úgy, hogy az imázsa közben fideszellenes jelszavakkal ennek az ellenkezőjét hazudja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
Ő rá nem kell kiírni,hogy áruló.Az arcára van írva.
durbincs
@Mirabilis:Mert magának agyára ment a Denevérszxar ? Bérköcsög-Zseni ? mint @csak húgy...: nak a vizelet ?
durbincs
@csak húgy...: erre maga tócsát vizelt maga alá ? Azt @gina_cat: + @telegdilaci: regten meg is hempergödzött benne ? a spur @sgl: @percsi: @jesz: @Clavigo: @Toller Béla: @Havanagi: @Horizont: @kisfalud: @T-Boly: +még ivott is belőlé ?
@telegdilaci: @surdilloFUJT: @Nyírfa: + @Eladott Ország: a félbolond +az AZOVISTA náci @RonaGyuri:?
durbincs
@Uriel: @Uriel: Maga 50Iq-val ? és születéstől gyagyán ? a púpjáról nem is beszélve ? de minden bányatörpe gonosz ?
@csak húgy...: a tócsát vizelő bányadémon ,+ @fideszes gyökér: a csak gyökér ,?
durbincs
@Peller Anikó: Persze mert maga is pont most lett gazdasági-kölekedési proffessor ? szerény 50IQ-val ? mint @justhpeter: @Emmersson71: @Jozefina: @kissé felnőttem: @Gazella:+ az örökre buta ? @Qqberci: @sgl: @Istenakinincsen: @gina: ?
durbincs
@simmering73: Bezzeg - Tahó ? Mert magának kiskorába elkötötték a fejit , ?@Nyírfa: @jesz: @Gazella: detto ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.