Május végén volt a Hableány-tragédia évfordulója. A három éve történt dunai hajókatasztrófa során közel harminc ember veszítette életét, amikor a kis városnéző hajónak nekiütközött a Viking Sigyn szállodahajó. Az áldozatok szinte mindegyikét megtalálták, egy ember kivételével.

Továbbra is keresik a Hableány-tragédia egyik áldozatát, egymillió forint díjat tűztek ki

Mécsesek és virágok a Hableány-emlékműnél a Margit híd pesti hídfőjénél. A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A Hableány 35 utasából mindösszesen heten élték túl a balesetet, huszonheten, köztük a 2 fős személyzet a Margit híd lábánál lelte halálát. A búvárok egy utas kivételével mindenkit megtaláltak, egy 41 éves dél-koreai családanya azonban eltűnt, és három éve nem tudja senki, hol lehet a holtteste – írja a life.hu a Blikk nyomán.

A Koreai Köztársaság budapesti nagykövetsége szeretné, hogy az utolsó áldozat családja is megadhassa szerettének a végtisztességet, ezért újsághirdetésben keresi a családanya maradványait. A konzulátus egymillió forintos jutalmat ad annak, aki segít felkutatni a holttestet, vagy tud valamit az esetlegesen életben maradt dél-koreai hölgyről – vette észre a bulvárlap.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Forrás: life.hu, Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cirip
Keresik? :-o 3 év után? Nincs az már sehol szegény ... :( Kizárt,hogy bármit is találjanak :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.