Az Euronewsnak nyilatkozott Andrej Plenkovic az Európai Néppárt rotterdami kongresszusán. A horvát miniszterelnök azt mondta, ő meg is mondta Orbán Viktornak, hogy kötelezettségszegésnek tartja a kettős magyar benzinárt.

Baja származhat Magyarországnak a kettős benzinár miatt a horvát kormányfő szerint

Fotó: pixabay.com

Mint a 444.hu idézi a kormányfőt:

„Ha az Európai Bizottság ezt a Bíróság elé viszi, Magyarország elveszíti a pert. Ha már Magyarország vásárolhat olcsó orosz olajat, miközben mindenki más drágább mediterrán vagy Brent-olajat vesz, nem diszkriminálhatja a többi tagállam polgárait, akik Magyarországon akarják megtölteni a benzintankot. Ez így nem fog átmenni. Voltak hasonló próbálkozások különböző területeken, az autópályadíjakkal például, de az EUB mindig a diszkriminálók ellen ítélt. Az egész EU lényege a közös piac, hogy az állampolgáraink mindenütt azonos elbánásban részesülnek. Ez nyilvánvalóan átmeneti gesztus, nem olyasmi, ami hosszútávon fennmarad”

- mondta a konzervatív politikus.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 444.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Hát amennyiben a magyar rendszámú és forgalmi engedélyű autókkal Horvátországban tankolnak 480 Ft.ért akkor lehet gond! Azonban ez nem így van! Tehát a magyar turista fizeti az ottani árat! ÉS ugyan így > amíg a Horvátországbéli autók csak az Eu kereskedelmi üzemanyagárak szerint tankolhatnak Magyarországon akkor nem lehet semmi gond! Ha a Horvátoké annál olcsóbb akkor menjenek haza és otthon tankoljanak! Nálunk ez a trendi! A kettős ár senkinek nem jó, de a szükség törvényt ront!!! Ugyan is nem fejjük le egymást pajtikák!!! a turista, utazgató azt tankolja amit kel és azon az áron ahogy adott helyen kapja! ez az ő turista kockázata! ÉS KAPJA BE! adott esetbe mi is!
CsipkeRózsa
Egy EU-s országon belül nem lehet kétféle áron számolni itthoni és más országbeli megkülönböztetése szerint.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: de nem ám! orbánék erre piszokul ráfizetnek!
CsipkeRózsa
@KisTehen: Ugyanaz a benzinkút nem különböztette meg a vásárló országba való tartozása szerint az árat.
csak úgy....
@KisTehen: az árak különbözhetnek de a vevöket a boltban a benzinkútnál nem különböztetheted meg! orbánéknak kilóg egy hatalmas nagy bünti!
ki kéne lépnetek az uniobol..,ti csak a türk tanácsba valók.
ómió
Hát, ez a horvát kormányfő se a "legélesebb kés" az értelem fiókjában! Ti itt ugyanannyiért tankolhattok, mint odahaza! Hol itt a "hátrányos megkülönböztetés"? Ha meg ezt keresed, gondolj arra, hogy mi magyarok nálatok majd' dupla áron tankolhatunk ahhoz képest, mint otthon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok