Az ellenzéki polgármester azt gyanítja, hogy tán még a fideszes érában meglévő belső viszályok idején működhetett a lehallgatóberendezés, de ő is csak tippel. Abban biztosak, hogy több megfigyelőeszköz nincs a városházán.

Még március végén számolt be arról a hvg.hu, hogy Érd ellenzéki városvezetése az alpolgármester irodájában az egyik LED-izzóba építve egy rejtett kamerát és mikrofont talált. Akkor több elképzelés is felmerült, hogy kik figyelhették meg őket törvénytelenül, a hatóságok pedig nyomozásba kezdtek. 

Továbbra sem tudni, ki figyelt meg kit az érdi polgármesteri hivatalban, a hatóságok még nyomoznak

Fotó: Facebook/Csőzik László

Csőzik László érdi polgármester a lapnak most a következőket mondta az üggyel kapcsolatban:

„Amikor megtettem a feljelentést, másnap »megszállta« a megyei rendőr-főkapitányság a Városházát. Itt voltak egész délután, este nyolcig. Érzetre olyan volt, mint amikor az E.T.-ben megszállták a főszereplő kisfiú házát (...) Jött két technikai csapat is, az egyikben valószínűleg nemzetbiztonságiak lehettek. Nem tudjuk mi sem pontosan, mert mindenkivel mi sem találkozhattunk, sőt, két óra hosszára minket is »kizavartak« a második emeletről.”

Akkor tanúkihallgatás is volt, valamint DNS-mintát vettek mindenkitől, a polgármester szerint azt keresték, hogy a továbbított jelek fogadóállomása hol lehet, illetve hogy volt-e másik kamera is rejtve. Utóbbi kapcsán végül a hatóság azt közölte, hogy több ilyen eszköz nincs már a hivatalban. Ennél többel azonban nem szolgáltak, a városvezetés április közepén mindössze annyi tájékoztatást kapott, hogy az ügyben a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat rendelt ki igazságügyi informatikai szakértőt a vizsgálat elvégzésére.

„Azóta nem jelentkeztek. Az, hogy ennyi energiát fektettek a dologba, azt jelzi, hogy komolyan vették és nem kételkedtek azt illetően, hogy ez egy működőképes és feltehetően működő – a kérdés, hogy mely időszakban működő – berendezés volt. A szakértő nyilvánvalóan azt nézi meg, hogy mikor működött, hogyan, milyen módon továbbította a jeleket és hova”

– magyarázta a polgármester a hvg.hu-nak, és kitért arra is, hogy egyszer érdeklődött a városi rendőrkapitánynál, de ő nem tudott semmit, mivel nem ők nyomoznak az ügyben. A városházán belső vizsgálatot nem végeztek végül, mert bíznak benne, hogy a hatóság végül mindent kiderít majd. A belső vizsgálat kihagyásával a polgármester szerint félmillió forintot spóroltak meg.

Csőzik László azt nem zárta ki, hogy a 2011 óta működő LED-szerkezetben talált kamerát még az előző, fideszes éra belső konfliktusaiban vethették be, és egyre kevésbé gondolja azt, hogy ellenük használták volna.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a polgi biztos abban, hogy több megfigyelőeszköz nincs a városházán...

ez biztos? oszt miért olyan biztos?
ómió
Csak nem az efftársi "kölcsönös megfigyelés"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.