Tizenötről tizenhatra nőtt a gyanúsítottak száma az elmúlt egy hónapban. Letartóztatásban továbbra is ketten vannak, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke az egyik. Völner Pál korábbi fideszes államtitkár, miniszterhelyettes továbbra is szabadlábon védekezik.

A hvg.hu cikke szerint tizenötről tizenhat főre nőtt a Schadl–Völner-ügy gyanúsítottjainak a száma, az ügyben csaknem 900 millió forintos korrupcióról van szó jelenlegi ismeretek szerint.

hvg.hu: Újabb gyanúsítottja lett a Schadl–Völner-ügynek

Fotó: Facebook/Völner Pál

A lap kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF, mely nyomozohatóságként jár el az ügyben) azt közölte, hogy a június 7-ei állapot szerint "az ügyben 16 gyanúsított van, akik közül 2 személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban 2022. augusztus 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik". Hogy ki a tizenhatodik gyanúsított, arról a KNYF nem adott információt. 

A hvg.hu szerint ez azt jelenti, hogy az elmúlt egy hónapban nőtt eggyel a gyanúsítottak száma, mivel május elején a 24.hu híre alapján a lap is írt arról, hogy akkor 15 gyanúsított volt az ügyben. A letartóztatásban lévők száma ugyanakkor nem változott azóta sem, továbbra is ketten vannak rács mögött, egyikük Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke.

A hvg.hu kérdésére Papp Gábor ügyvéd elmondta, védence, Völner Pál korábbi államtitkár és miniszterhelyettes szabadlábon védekezik. Az ügyvéd azt is elmondta a lapnak, hogy a volt fideszes politikus legutóbb márciusban tett 15 oldalas írásbeli vallomást, védekezést, azóta érdemi változás az ügyben őt érintően tudomása szerint nem történt. Völner Pál az ügyészség gyanúja szerint az előző parlamenti ciklusban három éven át kapott rendszeresen 2-5 millió forintot Schadltől azért cserébe, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki. Völner az ügyészségi gyanú szerint összesen 83 millió forint kenőpénzt vett át.

A gyanú szerint Schadl György viszont összesen 880 millió forinthoz juthatott a kapcsolat révén, mivel a végrehajtónak jelentkezők közül többen fizettek neki 40-100 millió forint közötti összegeket azért, hogy megkapják a pozíciót. Az ügy gyanúsítottjai közül többen is beismerő vallomást tettek korábban már.

A hvg.hu nemrég érdeklődött a Schadl–Völner-ügy kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszternél (akinek az előző ciklusban Völner volt a helyettese), azt a választ kapták a minisztertől, hogy szerinte mindenről, úgy erről az ügyről is véleményt mondtak az emberek április 3-án, "és ez azt is jelenti, hogy továbbra is megvan a választói felhatalmazás, a bizalom”.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisfalud
Már azt hittem, az ügy főkolomposát varrták be, de úgy látszik nem, hiába emlegették az oldalbordáikat. Gyanítható, hogy az odafönt zajló lenyúlások között ez a "pénzmozgás" csak apró mindennapos rutin lehetett.
namihami
Most már lehet. Jöhetnek egymás után. Megvolt a 2/3.
Ez az ügy már családon belül marad, elintézik a klánon belül. A szokott módon...
percsi
@Horizont: "Varga Judit: "erről az ügyről is véleményt mondtak az emberek április 3-án""
Ha megkérdeznék a fideszre szavazókat, szerinted hányan tudnának véleményt mondani róla? Közülük 3/4-e azt sem tudja, ki az, akire szavazott!
Valahogy ez a "magyar családok tulajdonát, bérét elkobozzuk" családi program közlése-reklámozása elmaradt, akkor erről milyen véleményt mondtak április 3-n?
Magasról lehet csak igazán nagyot esni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.