A legtöbb helyen állami támogatás nélkül nem tudnak mit kezdeni az új helyzettel.

A Népszava cikke szerint vannak olyan települések, ahol a megmaradt szolgáltatások megnyirbálásával igyekszik a városvezetés kivédeni azt, hogy a kormány kizárta őket a rezsicsökkentésből, de a legtöbb településen állami támogatás nélkül nagy bajban lesznek a helyhatóságok.

Szolgáltatások leépítését hozhatja, hogy a kormány kitette a rezsicsökkentésből a településeket

Fotó: Illusztráció/pixabaycom CCO

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke, Tab fideszes polgármestere a lapnak elmondta, a települések legfeljebb ötöde tudja kigazdálkodni a piaci rezsidíjakat, ezek azok, amelyek jelentős saját bevétellel bírnak. 

Az önkormányzatok negyede más területekről való elvonással, a még megmaradt szolgálatatások további csökkentésével próbálja meg kigazdálkodni a szükséges energiaár-többletet a költségvetéséből. 

"A kisebb települések, vagy az elmúlt években erősen kivérzett nagyvárosok, mint például Ózd, Miskolc, Salgótarján vagy Pécs, vagyis az önkormányzatok több, mint fele azonban állami támogatás nélkül képtelen lesz előteremteni a különbözetet"

- mondta el a lapnak Schmidt Jenő.

A kormány a kedvezményezetti kör szűkítését egyébként a "visszaélések elkerülésével" indokolta. 

Kiss Ambrus, Budapest egyik főpolgármester-helyettese számításai szerint a jelenlegi és a piaci ár közötti különbség a főváros esetében 8-10 milliárd forinttal dobja meg a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. áramszámláját. 

Az új helyzet miatt a főpolgármester a fővárosi cégek vezetőitől új terveket és költségszámításokat kért, a budapesti lakosokat 168 órán belül fogják tájékoztatni a kialakult helyzetről és a szükséges intézkedésekről.

Forrás: nepszava.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Orbánisztánban csak egyetlen jól működő szolgáltatása van a qurmánynak. Közpénz hazahordása.
Családnak szomszédnak ...
Ez minden nap működik.
Egyébként meg Fityma savaző : És és ?
ómió
Csak nem az önkormányzati rezsicsökkentés végét siratjátok, efftársak!? De, hisz', Maki efftársatok "mértékadóan" meghazudta nektek: "az ostobaság"! Ő most nem vinnyog, Vásárhelyről?
Nessy
Nyugi! Debrecen, meg a kedvenc önkormányzatok megint kapnak kompenzációt, a többiek meg így jártak! Elsőnek a dísz kivilágosításokat kell leszűkíteni.
ómió
@KisTehen: Ez az! Ezeknek "egyik méret" se megfelelő!
Gazella
@KisTehen: @ómió: rendkivülien hülye vagy!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.