Ausztriához hasonlóan Magyarország is elérhetővé teszi stratégiai tartalékainak egy részét belföldi felhasználásra, így a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított Magyarország üzemanyagellátása – jelentette be Palkovics László technológiai és ipari miniszter szombaton.

Megnyitják a stratégiai üzemanyag-tartalékokat Magyarországon
Fotó: Pixabay

A Technológiai és Ipari Minisztérium közlése szerint a hazai üzemanyagellátás biztosítása érdekében Magyarország felszabadítja az ország stratégiai benzin- és dízeltartalékainak egy részét, ezzel segítve a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása miatt kialakult helyzetet. A felszabadított stratégiai benzin- és dízeltartalékot az OMV a lehető leghamarabb visszapótolja.

Hangsúlyozták: az OMV osztrák olajfinomítójának meghibásodása ellenére Magyarországon biztosított az üzemanyagellátás.

A kormány kiemelt célja, hogy a lakosság és a gazdaság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag.

A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően a magyar emberek a legalacsonyabb árat fizetik az üzemanyagért egész Európában

- áll a közleményben.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@terlasz: Vagy addig amig van benya a tartalyokban. Ha mar strategiai tartalekot egetjuk, akkor nem sokaig.
Persze mondhatjuk majd majd buszken nalunk 480 forint a benzin, csak eppen nincs.
Sebaj majd az anyos tolja a verdat, ugy legalabb nem fogyaszt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
terlasz
Az árstop addig lesz fenntartva, ameddig a MOL maga alá nem gyűri a konkurenciát.
karma1
@terlasz: Pedig erre nincs felkeszulve az orszag: egy benzinkutat nem vehet at egy mu"kormos huszoneves tyuk, es a tanarokat, palyaelhagyo orvosokat, rendvedelmiseket sem lehet csak ugy leakasztani a szogrol.
El nem tudom kepzelni, hogy mi jarhat abban az elmebeteg fejeben!
Yoda69
@terlasz: Vagy addig amig van benya a tartalyokban. Ha mar strategiai tartalekot egetjuk, akkor nem sokaig.
Persze mondhatjuk majd majd buszken nalunk 480 forint a benzin, csak eppen nincs.
Sebaj majd az anyos tolja a verdat, ugy legalabb nem fogyaszt.
Uriel
Stratégia. Eliminálni. Kiiktatni. A három legkedvencebb szavam. Ha ezt a három szót tudod, elélhetsz 100 évig is.
verőce21
A hatalom forrása nem a nép hanem a vagyon. A vagyon biztosítja a kontrollt és a kontroll fontosabb a vagyonnál. Kontroll nélkül az átmentett vagyont is el lehet bukni, kontrollal a bukott vagyon is visszatermelhető.

Mi a kontroll? Én döntöm el az új államban ki milyen posztot tölt be, mit mond a média? Milyen mintát mutat a népnek a művészet, a vallás? Én döntöm el az árakat, hogy mi az érték, akár művészet, akár politika, akár gazdaság.
Kontrollt legkönnyebb korrupcióval vásárolni...
ómió
Belföldi felhasználásra! Ez fontos!
Peller Anikó
@ómijó: Oké, az utolsókat rúgja a geci, belföldi felhasználásra. Ez valóban fontos!
terlasz
@verőce21: Mi történt, véletlenül igazmondó kapszulát vettél be vagy feltörték a profilodat? Értelmesen leírtad a gazemberek hatalomtechnikáját, amit bőszen támogatsz.
terlasz
@Yoda69: Igazad van, hacsak nem hazudnak a stratégiai tartalék felhasználásáról is. A színjáték nem állhat le Orbánisztánban.
karma1
@Yoda69: Van egy gyerekkori baratom, higgadt, felelos emberke... Multkor kiposztolt egy "erdekesseget" a tankolassal kapcsolatban: mondta, hogy 50 literes a tankja, es 9 liter meg volt a tankjaban, amikor beallt a 480 forintos kuthoz, mert izig-verig-rendszamilag magyar a fiu. A tankolaskor viszont 50 litert szamlaztak ki neki, vagyis 36 szazalekkal jobb lenne a fogyasztasa? (Ill. tobb?) Szoval van egy olyan erzesem, hogy a fifikas magyar benzinkuttulajdonosok is megerik a penzuket, mert mint a taxisok, ok is felpergettek egy kicsit az orajukat (liter-szamlalojukat), most valoszinu, hogy az egy liter mar csak kb 6-7 deci, viszont ezert szamolnak 480 forintot, szoval a kutak meg egy ideig nem fognak bezarni, *mar azok nem, akik ismerik a visszaporgetes technikajat).
Yoda69
@karma1: Biztos jatszanak a szamlaloval, meg a minőséggel, de literenkenti 300-400 forintos kulonbseget mar nem lehet kiumbuldani. Az arra volt nekik jo, hogy valamivel tobb profitjuk legyen a bevalottnal. De ezen a szinten mar game over van, es ha juliusban is marad a 480, akkor sokuknak tenyleg le kell huzni a rolot
karma1
@Yoda69: Persze, a valos arat nem tudjak behozni, de ha minden tele tanknal van 5-8 liter plusz beveteluk, akkor talan nem veszitenek rajta, eppen nullszaldosak lesznek.
Yoda69
@karma1: Hat nem tudom, de a literenkeni 20 forintos allami segely segitett. Most 7-800 forint lenne a benzin piaci ara nalunk, amit 480-er kell hogy aruljanak. Szerintem ez netto buko, es rovidesen mar nem lesz benzinkut ahol tankolni lehet majd, mert ha nem vezetik ki az arstoppot, akkor a MOL is becsuklik.
karma1
@Yoda69: Sajnos, a MOL nem fog becsuklani, mert ok megkapjak a 480 forintos arat,. amit kernek, es gondolom, ha hernadi elmegy orbanhoz kunyeralni (es/vagy zsarolni) akkor lehet, hogy orban kisegiti a MOL-t. (Mondjuk muszaj lesz neki, ha osszeszoritott foggal is, de muszaj lesz, mert nem lesznek mezogazdasagi munkak sem elvegezve, aratas sem, es elelmiszerszallitas sem. Magyaran: pillanatok alatt teljesen meg fog allni az elet.) Inotai Andrasnak volt a Hirklikkben egy kivalo elemzo irasa apr.3,-a utan, amiben szamitasai szerint orban max,. 4 honapot bir majd ki kormanyon, utana feltetlenul osszeomlik az egesz katyvasz. Hat erosen kozelitunk augusztushoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.