Szeptember 5-től lép életbe az új, egységes rendszer, négy zónával.

Egyszerűen drágább lett a parkolási rendszer a fővárosban

Fotó: pixabay.com

A jelenlegi bonyolult, 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, világos, négy zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat, és megemeli a parkolási díjakat is – döntött a Fővárosi Közgyűlés többsége az Infostart szerint.

A közgyűlés 22 igen szavazattal és 7 nemmel új parkolási rendeletet alkotott, eszerint a főváros területén négy zónát határoznak meg, az A-jelű zónában 600 forintba kerül majd óránként a parkolás, 8 és 22 óra között kell a díjat fizetni, a B-jelűben 450 forint az óradíj 8 és 20 óra között, a C-zónában 300 forint, 8-18 óra között, a D-zónában pedig 200 forint, 8-18 óra között.

Az A-B-C zónákban legfeljebb három órát lehet parkolni, a D-zónában ez nincs korlátozva.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: infostart.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Nagyon fasza! Az A zónában 600 Ft/óra max 3 órát lehet parkolni, de ha reggel 8 tól mondjuk délután 4 ig van ott dolgom, akkor még 2 x keressek másik parkoló helyet! Karigeri nem vagy normális!
Pálinkás Pál
karácsony...ugye tudod hogy leírtad magad?...csúnya lesz a bukásod
rokker33
@Pálinkás Pál: csúnya lesz bizony! Még pár évig élvezheti a pusztítást!Remélem utána egy jobb jön akár Fideszes is lehet nála csak jobb lesz ! Karigeri óriási kárt okoztál Budapesten...
ómió
"Szolid" két és félszeresével!? Ezt az "efftársi mértéktartást"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.