Elhunyt Schlecht Csaba, Simicska Lajos egykori bizalmasa, a Fidesz korai korszakának egyik legfontosabb háttérembere – írja az Azonnali.

Meghalt Schlecht Csaba, a Fidesz egykori háttérembere
Fotó: Facebook/Zimon András

A két éve stroke-ot kapott, és azóta megrendült egészségi állapottal élő Schlecht Csabát csütörtökre virradóra, álmában érte a halál.

A kilencvenes években jelentős szerepet vállalt a Fidesz körüli gazdasági birodalom alapjainak lerakásában.

Neve akkor vált közismertté, amikor a Népszabadság 1998-ban tényfeltáró cikket közölt arról, hogy 1995-ben összesen 13 Fideszhez köthető céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű németországi török személynek, két évvel később pedig a horvát állampolgárságú Josip Totnak. Őket a magyar hivatalok később éveken keresztül hiába keresték, így nem is tudták behajtani a cégeken köztartozásaikat.

2015-ben, miután Simicska szembefordult Orbánnal, őt nevezte ki a Lánchíd Rádió főszerkesztőjévé. 2017 novemberétől a Magyar Nemzet főszerkesztője is volt, egészen a rádió megszűnéséig.

Forrás: azonnali.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
" Pocsék érzés lenne abban a tudatban erkölcsi csúcsdíszt alakítani, hogy a testvérem – Kövér Szilárd – a kezdetektől aktívan segédkezett a fidesz zűrös anyagi ügyleteiben (Schlecht Csaba, Kaya Ibrahim, Josip Toth, nevén landoltak Kövér Szilárd cégei és az egyik tulajdonosa volt Quality Invest Rt.-nek, ami az első Orbán-bánya megszerzésében játszott szerepet), ráadásul mindent csődbe vitt, amihez hozzáért. Lássuk be, nem túl tehetséges családról beszélünk. Érthető a portás keserűsége.Összefoglalom. Van egy Kövér László nevű ember, aki soha nem tudott és soha nem is fog tudni kivergődni a lánctalpas tahóság öröklött sötétségéből, de úgy kellene tennie, mintha államférfi lenne. Ez annyira megy neki, mint elefántnak a piruett. Ezért – vagy másért – végtelenül megkeseredett és gyűlölködő, ráadásul egy velejéig korrupt és teljesen szélsőjobboldali pártot kell képviselnie úgy, hogy lényegében nincs mentség a kormány viselkedésére, egyedül a mutogatás marad a másikra, hogy az is lopott. Ez azért nem igazán szilárd erkölcsi alap semmire. Végül pedig Kövér pontosan láthatja belülről, amit kifelé titkolni igyekeznek, bár egyre kevesebb sikerrel. Orbán teljesen instabil lett, a Fidesz-kormány viszont nélküle percek alatt borulna, mert a hataloméhes feltörekvő senkik elharapnák egymás torkát a pozícióért, ráadásul a szavazóbázis nem a Fideszre, hanem A Viktorra van kihegyezve. A szekta csak a szektavezérrel működik, máshogyan nem." A fideszes hataloméhes bűnöző, szarházi gerinctelen, gecikben annyi emberség sincs, hogy legalább saját halottuknak tekintenék Schlecht Csabát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@sgl: ugye ezt te magad sem hiszed el,csak dühödben mondtad:"élvezi hogy karaktergyilkolják, szórakoznak vele, erre élvez, mi meg szopunk. "
szerintem, ti nem politikusok is felelösek vagytok azért,hogy orbánék bohócot csinálnak belöletek!
Eladott Ország
@fideszes gyökér: ma, 18:13 ♦ "A mór megtette kötelességét, a mór mehet." A dagadt kolostordisznó ugyanúgy tenne egy esetleges vádemelés esetén Lölő nevű strómanjával is.
sgl
@csak úgy...: reménytelen vagy. felejtsük el ezt a témát egymás közt, 100x beírtam miért balfasz az ellenzék mit kéne tenni, már saját köreik is látják, de nem lépnek.
Horizont
Nagy volt az ő sara...és nincs elévülés. Ne nyugodjon békében.
Lepényleső
Az említett 1995-ős ügy ami kapcsán a bíróság első fokon,jogerősen elítélte közokirat hamisítás
bűnéért azt is akit miután belügyminiszter lett,- valamilyen bíróság fel is mentett?
(Tehát úgy kérték fel belügyminiszternek,hogy első fokon jogerős bírósági ítélet volt ellene?)
evacica
De kár, hogy ö és nem más ment el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.