A vezérigazgató szerint szinte naponta érkeznek nyomásgyakorló üzenetek Kijevből.

A Richter nem hajlandó elhagyni Oroszországot

Fotó: pixabay.com

A Richter Gedeon Nyrt. Oroszországban 12 millió embert lát el gyógyszerekkel, őket nem hagyhatjuk cserben

– mondta Orbán Gábor, a magyar óriáscég vezérigazgatója a hvg.hu-nak adott interjújában.

A cégvezető szerint Ukrajna felől rendszeresen,

szinte naponta érkeznek üzenetek, kormányzati megkeresések, hogy gondolják át az oroszországi jelenlétünket.

Úgy véli azonban, hogy a gyógyszeripar jelentősen eltér más iparágaktól, ez az ágazat ugyanis az egészség megőrzéséhez, javításához elengedhetetlen, létfontosságú termékeket állít elő.

A gyógyszerhez, terápiához hozzáférés alapjog, hasonlóan ahhoz, ahogy a Vöröskereszt munkáját sem kérdőjelezi meg senki a konfliktuszónákban, eddig nem távozott egyetlen gyógyszermulti sem Oroszországból

– indokolta Orbán a Richter döntését, hozzátéve, hogy ebben a kérdésben teljes az egyetértés a partnereikkel és a részvényeseikkel is.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu, hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Richterék is (jófideszes-módjára) igazolják, hogy a gyomor erősebb a léleknél.
rokker33
@Pági: Hogy miért kell beavatkozniuk? Nem volt tisztességes zelenszkij! Az egyességet felrúgta és Európa felé kacsingatott, ráadásul még nukleáris töltetű fegyverek beszerzését is kezdeményezték! Ennyi elég volt putyinnak ,amúgy 2014 óta párszor figyelmeztetve lettek , hogy nem lesz jó vége a provokálásnak! Egyik félnek sincs igaza, de az oroszokat meglehet érteni valahol, csak a hazájukat féltik!
rokker33
@Nemezis: nyilván nem örülnék, de az oroszok nem véletlenül vonultak be Ukrajnába!
Többször figyelmeztetve lett ukrajna hogy álítsa le a fegyver vásárlást, de ennek a kérésnek nem tettek eleget
KisTehen
@namihami: "eddig nem távozott egyetlen gyógyszermulti sem Oroszországból"

a pénznek nincs szaga

de hülyék mindig is lesznek

HAHAHAHA
Pálffy
@rokker33: Ugyan már hülyék?! Önként dugják a nyaktilóba a fejüket?
Virág Árpád
"Oroszország, egy 30 éve tartó megalázási folyamatnak tesz most pontot a végére. Megkockáztatom, ha a kedélyek lecsitulnak, a mostani és ezelőtti ukrán kormányokat, politikai szereplőket a maradék Ukrajnán belülről fogják bíróság elé állítani, hogy Amerika ostoba bolhájaként addig pattogott a medve orrán, amíg elveszti lényegében mindazt, amit meg nem érdemelten, potyára megkapott és nem akármiről van szó. Az Ukrán állam, nem honfoglaló háborúkban alapozta meg határait, hanem a nagyhatalmi politikai pillanatérdekek és részeg diktátorok adományaiból verbuválta össze rendkívül értékes területeit. Nem is volt rá képes, hogy megbecsülje azokat és a benne lakó népeket. Az Ukrán politika az elmúlt évtizedben olyan pofátlan ívet öltött, olyan vakmerő oroszellenességet szított, ami józan ésszel felfoghatatlan. Ezért, elveszti a területének legértékesebb részeit, búzatermő vidékének akár kétharmadát, szinte az összes bányáit, gáz és olajmezőit, tengeri kikötőit, lakosságának nagy részét. Megérte Amerika csicskás szócsövének lenni Európában? Arra mérget vehet mindenki, hogy Oroszország, orosz vérrel visszaszerzett területekből egy talpalatnyit sem fog juttatni senkinek. Biden kormány menni fog, Zelenszkij kormány menni fog, és menni fognak a szankciók is, ami maradni fog, az a nagy Oroszország, olajával, gázával, búzájával és az atombombáival is. Aki nagy és erős, táplálja a Föld lakosságának egyharmadát, fűti Európát, azt illene tisztelni. Hát nem illették az urak tisztelni, akkor megtanulják félni."

kepfeltoltes.zapto.org/public/20220704062358zb.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.