Eljárás indult ellene.

A Telex cikke szerint Kisberk Szabolcs korábbi tévéssel, a Mi Hazánk Mozgalom jelenlegi kommunikációs igazgatójával szemben is eljárást indított a rendőrség a július 4-ei, hétfő reggeli Erzsébet hídi demonstráció miatt, amely akadályozta a hídon a forgalmat. 

A Mi Hazánk sajtófőnöke is blokkolta hétfőn az Erzsébet híd forgalmát

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint Kisberk még a helyszínen megerősítette a Telexnek, hogy egyike annak a nyolc személynek, akikkel szemben a rendőrség intézkedett a híd jogtalan lezárása miatt, amit Budaházy György és társai kiszabadulása érdekében tartottak meg.

A 24.hu kérdésére Kisberk elmondta, magánemberként vett részt a demonstráción, maga a Mi Hazánk Mozgalom a szervezésben nem vett részt. Hozzátette, azért ment el a mostani megmozdulásra, mert húsz éve is ott volt az Erzsébet híd lezárásán (azt Budaházy Attiláék szervezték, a mostani demonstráció is értük szólt, miután 117 évnyi börtönbüntetést szabtak ki rá és társaira összesen), a 2002-es országgyűlési választás szavazatainak újraszámolását követelve.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei kilenc embert igazoltattak, egyikükkel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, nyolccal szemben pedig közlekedési szabálysértési miatt eljárás indult – közölte a rendőrség még hétfőn.

A rendőrök a jogellenes gyűlés szervezőjével, vezetőjével szemben a gyülekezési joggal visszaélés miatt külön szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. A hatóság négy autót szállíttatott el, a forgalom hétfő délelőtt 9 órára mindkét irányban megindult a hídon. A BRFK vizsgálja közérdekű üzem működésének megzavarása gyanúját is.

Forrás: telex.hu, 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.