A 24.hu számolt be arról, hogy bár a fővárosi önkormányzat „Schadl-bizottsága” már két hónapja elkészítette jelentését, egy másik, szintén februárban létrehozott bizottságban nem történt előrelépés.

Hónapok óta nem jutott előre a bizottság, amely a belvárosi polgármester vagyongyarapodását vizsgáljaFotó: Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), Belváros-Lipótváros polgármestere beszédet mond az Advent Bazilika rendezvény megnyitóján advent első vasárnapján a budapesti Szent István téren 2019. december 1-jén. MTI/Mónus Márton

Ülést sem tartott még meg a testület. 

Az ellenzéki többség által négy hónapja indított eljárásban Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester bakonyi földbirtokainak titkát tárnák fel, de eddig csak falakba ütközött a vizsgálat. 

Az ellenzéki képviselők egy látszólag egyszerű kérdésre szeretnének választ kapni hónapok óta a Fővárosi Közgyűlésben:

Mennyiért vette bakonyi földjeit Szentgyörgyvölgyi Péter, a Fidesz belvárosi polgármestere?

A vagyonnyilatkozati eljárást az V. kerületi polgármester földvásárlásai miatt még február végén indították el. A vizsgálat azt akarta kideríteni, hogy Szentgyörgyvölgyi a leadott vagyonnyilatkozata alapján megvásárolhatta-e azokat a bakonybéli földeket.

A lap többszöri kérdésére – miszerint mégis miből vásárolta a földeket - Szentgyörgyvölgyi nem válaszolt. Hivatalán keresztül rendre annyit közölt, a vagyonnyilatkozatok mindig megfeleltek a valóságnak.

A vizsgálat nem halad túl jól, az alapkérdést egyelőre nem tudták tisztázni a képviselők. A 24.hu érdeklődésére a bizottság DK-s elnöke, Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármester számolt be.

A bizottság hónapokkal ezelőtt megpróbálta beszerezni azokat az adásvételi szerződéseket, amelyeket a belvárosi polgármester kötött bakonyi földjeire. Ebből kívánták megtudni, hogy pontosan mennyibe kerültek az egyes ingatlanok. Emiatt a testület a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, valamint Bakonybél önkormányzatától kérte be a dokumentumokat, csakhogy azokat nem kapták meg, helyette elutasító reakció érkezett

– mondta el Cserdiné.

A politikus idézte a bakonybéli önkormányzat válaszát:

a kért dokumentumokat „Az önkormányzati hivatalok egységes irattári tervének kiadásáról szóló 78/2012 BM rendelet előírásai miatt rendelkezésre bocsátani” nem tudják.

Cserdiné hozzátette:

emiatt áll egy helyben a bizottság,  épp ezért nem is volt ülés ebben a tárgyban a vizsgálat elindítása óta.

A lap a belvárosi önkormányzattól ezúttal is megkérdezte, hogy a polgármester által vásárolt földek mennyibe kerültek, de a hivatal erre most sem válaszolt.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: 24

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Vajon egy fordított esetben a Fidesz is így balfaszoskodna, ha egy MSZP-s visszaélést kellene kivizsgálni?
Vagy nem akarják kivizsgálni, csak úgy tesznek?
ómió
És a "városházabiznisz" hogy áll!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.