A Privátbankárnak adott interjút Melanie Huml a bajor európai és nemzetközi ügyekért felelős tárca nélküli miniszter, azaz államminiszter.

Orbánék lépése újabb veszélyes putyini függőséghez vezet az államminiszter szerint
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. MTI/Máthé Zoltán

Úgy gondolja, hogy nagyon fontos volt a döntés a hatodik szankciós csomagról és az olajembargóról. Európa megmutatta, hogy közös hangon szólal meg, és nem hagyja, hogy Putyin, az orosz agresszor megossza.

Ám szerinte jó lett volna ezt úgy elérni, hogy eközben a nyilvánosság előtt ideiglenesen se keletkezzen a megosztottság képe

Végül is a cél az, hogy a lehető leggyorsabban megszüntessük a függőséget az orosz olajtól és gáztól, valamint gyorsan és erőteljesen dekarbonizáljuk energia-gazdaságunkat és iparunkat. Ezért sokat kell tennünk, Bajorországban és Magyarországon is. Az, hogy a vezetéken szállított olaj felmentésben részesül az uniós embargó alól, főleg a magyar kérést veszi figyelembe. Ugyanakkor ez nem lehet indok arra, hogy kisebb erővel kövessük az orosz energiaszállításoktól való függetlenedés célját

- tette Melanie Huml hozzá.

Huml szerint „azt sem szabadna szem elől téveszteni, hogy az orosz Roszatom részt vesz erőműprojektek megvalósításában. Itt szintén veszélyes egyoldalú függőségek keletkezhetnek, amiket geopolitikai eszközként lehet használni”.

1991 óta működik egy közös kormányzati bizottságuk, amelynek számos sikeres projektje van a gazdaság, a tudomány, a közigazgatás és az igazságszolgáltatás területén. Ugyanakkor  vannak olyan dolgok, amelyeket Bajorországból aggodalommal szemlélnek.

A független igazságszolgáltatás, szabad és fair választások, az alap- és emberi jogok érvényesülése, a független és plurális média, amely az ellenzék törekvéseivel is foglalkozik és azokat nyilvánosság elé viszi, ezek olyan elvek, amelyek nem alkuképesek, valamint egyesítenek és globálisan megkülönböztetnek minket más politikai rendszerektől, például Putyin Oroszországától.

Huml szerint Magyarország fontos termelési helyszín a nagy bajor autógyártók, a BMW és az Audi számára, és mindkét vállalat bővíteni kíván. Ez szerinte az jelzi, hogy Magyarország továbbra is vonzó telephely.

Eközben azonban nem szabad elfelejtenünk: a nálunk, Európában befektető vállalatok értékelik, ha politikai döntéseink kiszámíthatóak és transzparensek. Tudják, hogy befektetéseiket jogbiztonság illeti meg, vitás esetben pedig a bírák professzionálisan és függetlenül, a jog és a törvények alapján döntenek. Meg vagyok győződve arról, hogy ez hosszútávon gazdaságilag is sikeresebbé tesz minket

– mondta a lapnak a politikus.

Forrás: HVG.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Roszaton, jóatom. A ruszki bábkormány hát persze hogy erősíti a ruszkiktól függést. Csak ennyit kell felismerni és mindjárt helyre kerül minden. Az ukrán háború pontosan megmutatta mi is a fidesz valójában. Mondjuk szerintem kakadu most jobban ért az atomenergiához is mint minden máshoz is, meg mint mindenki más is. Rohadtul megnyugtató hogy személyesen jelentette be az engedélyeztetések felgyorsítását. Ha Orbánnak választani kell a függőség és az ellopható pénz között, az nem kérdés, hogy az utóbbit választja. Közöd? A magyar szeret függeni, a magyar politikus pedig gazdagodni. Az orosz energia sajnos egyben revolver is, ha nem teszünk Vlagyimir kedvére, akkor bármikor elzárja a gázt vagy az olajat és biztos vagyok benne, hogy az atomnál is hagyott magának zsarolási záradékot.
uploads.disquscdn.com/images/974495a5dfb51b68904ceca1226ee51d8f3d6a2d0dae7819bdb91f6bc002602b.jpg?w=800&h=1350
"Huml szerint Magyarország fontos termelési helyszín a nagy bajor autógyártók, a BMW és az Audi számára, és mindkét vállalat bővíteni kíván. Ez szerinte az jelzi, hogy Magyarország továbbra is vonzó telephely." Telephely... ez mindent elárul a hozzáállásukról. Milliárdos támogatások, rabszolgák ócón’, nyilván vonzó... ha Németországban találnának havi 1000 Euro-ért melóst, akkor ott gyártatnának... Akkor kedves Melanie tulajdonképpen mit is tetszett mondani? A pénzt továbbra is csőstül döntik az Orbán rendszerbe, mert ha komoly profitot termelhetnek, akkor annyira azért nem zavarja a bajorokat, hogy Magyarország egy kicsit megszűnt demokratikus jogállamnak lenni. Majd időnként elengednek egy ejnye - bejnyét, utána megy minden tovább, ahogy eddig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@fideszes gyökér: ma, 11:20 ◘ Nem támadnak meg az oroszok, hogy bábkormányt rakjanak az ország az élére, ha eleve orosz bábkormányod van. Csak ezek még bábnak is hülyék. Lásd Tompikáék szavazását az EP-ben. Megszavazták az oroszok elleni szankciókat, igaz utána letagadták régi jó fideszes szokás szerint.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273752737_4894398537319196_4047702860088578892_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=5m24BrgfbUQAX_uxLHh&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9E45R_4zYsjVClH1uJGywrpw8mqnJLqe_f7CkCUB-fcQ&oe=62C7D878
fideszes gyökér
@Eladott Ország: Oké, de ez már legalább 12 éves sztori.
Németh István
@Eladott Ország: @fideszes gyökér: Az, hogy magyarellenes belső briganti hazaáruló ellenségek az tény, de hogy a saját környezetetekbe is bele akartok szarni az már nem megy! Miért nem takarodtok a búbánatos kurva anyátokba a soros biden ursula mocskok mellé!??? "Nem támadnak meg az oroszok, hogy bábkormányt rakjanak az ország az élére, ha eleve orosz bábkormányod van. Csak ezek még bábnak is hülyék.vagytok" ti állatkertek mit dumáltok "bábkormányról" ti megveszekedett aljadékok, nektek még a moslék pofátokat kinyitni is bűn a belőletek áramló bűz elviselhetetlen > rohadékok!
ómió
@Eladott Ország: Ugye, mekkora mázli, hogy a bolsi kreténséged direktben nem fáj!?
kereső
Ez már nem "függőség", ez már a "halálos ölelés" az ország számára.
Németh István
A moslék gyurcsányfélék mint ti ócska ribancok 2010-ig tönkre vágták az országot, kirabolták javait, a polgároktól elvettek mindent amit csak lehetett! És még mertek pofázni aljas rohadt állatok??
Fúj de rohadt undorítóak vagytok!
MOST a magyar népnek össze kell fognia, a migránsoknak egyértelműen megálljt parancsolni- akár likvidálnia bejönni akarókat , nincs nem lehet kegyelem! EZT a mocskos Eu.-nak is tudomásul kéne vennie, mit kéne, köteles tudomásul venni, nem vagyunk kötelesek eltűrni az idegenek pofátlan és fenyegető beáramlását - ezt egyszer és mindenkorra meg kell szüntetni! Közben az ilyen moslék hangadókat mint ti szintén ki kell nyírni > kártékony állatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.