Hétfőn és kedden még 26-27 °C körül lehet a legmagasabb nappali hőmérséklet, és zivatarokra is számítani lehet. Szerdán azonban már 30 fok fölötti értékek is várhatóak, a felmelegedés és a kánikula visszatérése a hét második felében fokozódik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható, több felhő az északkeleti megyékben valószínű, és zápor, zivatar is elsősorban ott alakulhat ki, amelyhez elsősorban aprószemű jég (egy centiméternél kisebb átmérő), illetve viharos széllökések (65-70 km/h-s erősségnél nagyobb) társulhatnak. Kisebb eséllyel a nyugati határ közelében is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Nyárhoz képest hűvös idővel indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfőre a meteorológiai szolgálat zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

Hétfő estére az ország nagyobb részén csökken a felhőzet, kiderül az ég, ám elsősorban a délnyugati határszélen, illetve északkeleten több maradhat a felhő, az ezeken a tájakon kezdetben még zápor, zivatar is előfordulhat. A légmozgás mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de a szélvédett, derült helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Kedden sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel keleten, északkeleten, a meteorológiai szolgálat ezért keddre Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Jobbára száraz idő várható, inkább csak északkeleten alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Az északnyugati szél több helyütt megélénkül. A hőmérséklet hajnalban jellemzően 10 és 15, délután 26 és 32 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.