A Város Mindenkié korábbi cikke szerint Gizella és kiskorú gyermeke 2015. novembere óta lakik abban a XV. kerületi, önkormányzati tulajdonú, egy szobás bérlakásban, amelyből az önkormányzat A Város Mindenkié csoport (AVM) helyzet rendezésére irányuló javaslatai ellenére is kilakoltatta.

Sokkolót vetett be a rendőrség kilakoltatást akadályozó civilek ellen a XV. kerületben
Kép: Facebook/Mérce

A lakást eredetileg a jelenlegi lakó felnőtt lánya számára adta bérbe az önkormányzat, Gizella és kiskorú gyermeke azonban már a kérelemben és a lakásbérleti szerződésben is együtt költöző családtagként szerepelt.

Az eredeti bérleti szerződés 2017-ben lejárt, ezt az önkormányzat a család többszöri kérelme ellenére sem hosszabbította meg.

Mivel az önkormányzat nem kötött vele új bérleti szerződést, a családnak a korábbi bérleti díj többszörösét kellett megfizetnie lakáshasználati díjként, és hátralékba került.

Az aktivisták a „Cserdiné, te tetted ezt!”, illetve a „Ne legyetek kegyetlenek!” mondatokat skandálták. Háromnegyed 2 körülre az összes aktivistát elrángatták erőszakkal a helyszínről.

Van olyan kilakoltatás, polgármester asszony, amiben sokkolót kell használni a lakhatást védő aktivistákkal szemben?

- mondja félig sírva egy aktivista A Város Mindenkié csoportból a Mérce kamerájába, miután a civil szervezet egy másik tagját sokkolóval bírta rá a rendőrség arra, hogy elengedje a lakást védő élőláncot kedden, délután. 

Gizella folyamatosan dolgozott a helyzet rendezésén, de a koronavírus-járvány miatt lecsökkent jövedelméből nem tudta fizetni a törlesztőrészleteket.

A Város Mindenkié csoport közreműködése nyomán a család lényegében azonnal, egy összegben ki tudná fizetni a tartozását. Az ezzel kapcsolatos támogatási nyilatkozatokat az AVM önkéntesei az Önkormányzat döntéshozói számára már korábban eljuttatták.

A polgármester azonban ennek ellenére is ragaszkodik a család kilakoltatásához, noha a végrehajtást kérő Önkormányzat vezetőjeként bármikor lehetősége volna a lakáskiürítési eljárás azonnali leállításához.

A Mérce szerette volna megtudni, hogy a Demokratikus Koalíció vezetésében esetleg felmerült-e Cserdiné polgármester asszonnyal mint DK elnökségi taggal szembeni vizsgálat (esetlegesen etikai eljárás) lefolytatása, ám a párt sajtósa

nem kívánt érdemben válaszolni.

A kilakoltatott asszony végül önként beengedte a hatósági személyeket a lakásába, de közölte, hogy azt kívánja, bárcsak Cserdiné polgármester is ilyen helyzetbe kerülne egyszer, amilyenben most ő van.

Forrás: Telex

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az utóbbi napokban a rendőrségnél divatba jött a sokkoló. Ameddig nem történik nagyobb baj addíg nagyfiúk, után megkezdődik a paragrafusok mögé bújás
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
...az anyukát a gyermekével csak úgy kitették az utcára? A cuccaival mi lett?
justhpeter
Az utóbbi napokban a rendőrségnél divatba jött a sokkoló. Ameddig nem történik nagyobb baj addíg nagyfiúk, után megkezdődik a paragrafusok mögé bújás
Kapanyél
Ezek azok a rendőrök, akik a fizetésüket az adófizetők által befizetett pénzből kapják?
Qqberci
Kell módosítani a gránittákolmányt, hogy a rendőr köszönés helyett sokkolózhat is...
jesz
@Mirabilis: ok. eddig értem. de a cuccai miatt, nem adható ki másik bérlőnek. ebben mi a jó?..(szerintem nem tudjuk meg soha)
Pálinkás Pál
addig ezt fogják tenni,míg valaki jól szájba nem rúgja pintér húgyagyú csicskáit...persze ehhez emberek kellenek,nem birkák.--

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.