A szerdai nappal életbe lépett a Müller Cecília által szombat éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás.

A hét második felében hiányolni fogjuk a ma várható brutális hőségetMTI/Komka Péter

Az előrejelzés szerint a következő napokban többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet – írja az MTI. Az országos tisztifőorvos akkor rendeli el a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

A meteorológiai szolgálat kedden azt írta: a nappali felmelegedés tovább erősödik. Az előrejelzés szerint szerda hajnalban általában 10 és 18 fok között alakul a hőmérséklet, az északi völgyekben alacsonyabb, a vízpartokon, belterületeken magasabb értékeket is mérhetnek. Napközben túlnyomóan felhőtlen idő lesz, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között várható.

A met.hu szerint csütörtökön napos idő várható, majd a nap második felében fátyolfelhők sodródnak fölénk, estétől pedig gomolyfelhők is érkeznek. Az Alpokaljára estefelé besodródhat zápor, zivatar, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugatira, északira forduló szél megélénkül, többfelé erős lökések is lehetnek. Délutánra 33, 39 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken szintén napos, gomolyfelhős idő valószínű. Legfeljebb északon, északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor, néhol zivatar sem kizárt. Az északi, északnyugati szelet időnként élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 16 és 24, délután 31 és 38 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: MTI, met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.