A magyar állam által kiírt koncessziós pályázatot Mol Nyrt. nyerte meg – írja a 444.hu.

Kiderült, ki veheti meg az állami kukás cégeket
Fotó: Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Így a jövőben a vállalat láthatja el az állami hulladékgazdálkodási közfeladatot:

a szerződés szerint 35 éven át az egész ország területén a háztartások és a gazdálkodó szervezetek évente mintegy 5 millió tonna hulladékának gyűjtését és kezelését, illetve a kapcsolódó létesítmények fenntartását, üzemeltetését, fejlesztését kell elvégeznie a majd a cégnek.

A napi.hu beszámolója alapján, csütörtökön a kormány ki is hirdette a Magyar Közlönyben a döntést, hogy

az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t, és az NHSZ Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft.-t a független értékbecslő szerint megállapított piaci áron és feltételek mellett megvásárolhatja a Mol Nyrt.

Forrás: 444

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nekem mindegy...csak, mint eddig is, vigyék el a szemetet...a mol biztosan továbbadja, az alvállalkozó is továbbadja... a szemét marad?
nezelodo
Megvan ennek a veszélye is, ha elér Magyarországra is az EU-s ügyészség, vezető nélkül maradhat a cégbirodalom, vagy Belizbe teszi át a székhelyét!
Eladott Ország
A törvényesített állami szabadrablás klasszikus példája. Etetni kell a családot, ami hízik is, és örökké éhes is..."Vagyis a kukaholding, mindamellett hogy elköltötte a saját tőkéjét, elköltötte a tagi kölcsönt és a banki hitelt, még elkölti a beszedett szemétdíjak egy részét is. Így sikerült aztán a három év alatt végül 31 milliárdos veszteséget felhalmozni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.