Tordai Bence közösségi oldalán számolt be arról, hogy "mindössze két nappal azután, hogy a Párbeszéd kongresszusa a párt társelnökévé választotta, a Fidesz és birodalma máris lejáratókampányt indított ellene".

Tordai Bence reagált a "Fideszbirodalom hazugságkampányára" – itt az igazság a házuktólFotó: Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője kérdést tesz fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Korábban több Fidesz-közeli médium is arról számolt be, hogy "Tordai a hatóságok megtévesztésével, engedély nélkül építhetett egy mintegy 150 millió forint értékű villát".

A fideszbirodalom hazugságkampánya és az igazság a házunkról

- kezdte bejegyzését közösségi oldalán.

Szerinte a lejáratókampány, amit a" Fidesz és birodalma indított ellene" azt jelenti, tartanak attól, hogy a Párbeszéd, a Zöld Magyarország pártja erősödni fog, hiszen nekik "vannak válaszaik arra az energia- és élelmiszerválságra, amely ma mindannyiunkat sújt".

Ráadásul az Orbán-csomag megszorításaival, a hazugságaik lelepleződésével a Fidesz elindult a lejtőn, hát most mindennél fontosabb számukra, hogy a potens ellenzéki pártok hitelességét is megpróbálják magukkal rántani. És miközben a válságot kezelni nincs tudás, nincs képesség és nincs erő az állampártban, a lejáratókampányok még mindig jól mennek: nem véletlen, hogy a megszorítások közepette is növelik a titkosszolgálatok és a propagandamédia pénzét

- írta bejegyzésében.

Közösségi oldalán úgy fogalmazott, miközben a "fideszbirodalom egy kacsalábon forgó álom-luxusvilla történetét igyekszik megrajzolni, nemcsak hazudik, de lábbal tiporja a saját maguk által hozott törvényeket is".

A médiájukban ismételt hazugságokkal kapcsolatban perelni fogunk, ők pedig veszíteni fognak, ahogy az ellenzékiekkel szemben már több százszor veszítettek, és voltak kénytelenek helyreigazítást közölni az elmúlt években

- hangsúlyozta Tordai. 

Megteszik a jogi lépéseket az egyéb törvénysértéseikkel szemben is.

Külön bájos, hogy a fideszmédia és a Fidesz ifjúsági szervezete olyan törvényeket sért meg, amiket a fideszes politikusok hoztak a saját nyugalmuk érdekében. A „magánélet védelméről” szóló (2018. évi LIII.) törvényt épp azért fabrikálta a NER, hogy a fideszes politikusokat otthon se újságíró, se tüntető ne zaklathassa. Ehhez képest a héten a fideszmédia a házunk előtt várta kamerával a családomat, majd a Fidelitas jött akciózni egy kisgyerekes család otthona elé bontókalapáccsal, csákánnyal fenyegetőzve

- fogalmazott.

A „dróntörvény” (38/2021. (II. 2.) Korm. rendelet a pilóta nélküli állami légijárművek repüléséről) is főként azért született, hogy ne lehessen a levegőből levideózni Orbánék hatvanpusztai kastélyát és a hasonló fideszes uradalmakat. Ehhez képest, a rendeletet megsértve, drónnal is végigrepültek a környék házai fölött a fideszmédia kiváló képviselői – a büntetést meg legfeljebb kifizetik majd a tőlünk ellopott adóforintokból

- tette hozzá.

Tordai szerint a "Fidesz és vidéke tehát hazudik és törvényt sért az izzadságszagú lejáratókampányával".

Alább viszont következzen az igazság a házunkról, ha valaki a fideszes hazugságok helyett a tényekre kíváncsi

- írta.

„Töredelmesen bevallom”, a választókerületemben élek. Ahogy a választási kampányban is sokszor elmondtam-leírtam: családunkkal Budán lakunk, a II/A kerületben, Pesthidegkúton.

Tordai felidézte, hogy a "fideszbirodalom szerint a házuk egy medencés luxusvilla".

Kezdjük a „medencével”! Ahogy a képen látható, a medence egy negyvenezer forintos gyerekpancsoló. Akik a „medencés luxusvilla” szókapcsolatot leírták, kimondták, ezt pontosan tudják, hiszen a saját szemükkel látták. A többi állításuk is hasonlóan viszonyul a valósághoz.

A Párbeszéd társelnöke arról is beszámolt, hogy az említett "luxusvilla" 

egy 70 nm alapterületű, tetőtérbeépítéses, kevesebb mint 131 nm teljes nettó területű családi ház, ahol a hatfős családunkkal élünk. Egy nappali-konyha, egy szülői háló és három gyerekszoba a négy gyereknek, ennyi.

Az "engedély nélküli építkezésre" azzal reagált:

a Fidesz-kormány részben eltörölte az építési engedélyezési eljárást; 2016 óta a 300 nm-nél kisebb családi házak esetében csak egyszerű bejelentési kötelezettség van, tehát nem is kérhettünk építési engedélyt, mert ezt a jogszabályok kizárják. Benyújtottuk természetesen az egyszerű bejelentéshez szükséges és a jogszabályoknak megfelelő dokumentációt, benne az építési szabályoknak megfelelő terveket, amit a hatóság 15 nap elteltével jóváhagyólag tudomásul vett. (Ekkor még nem voltam ellenzéki képviselő.)

Hozzátette:

A jóváhagyott terveket követték a kivitelezők, nem történt semmilyen túlépítés. A korábban itt álló házhoz képest az alapterület jelentősen csökkent, a zöldfelületi arány pedig nőtt.

Azt a kérdést, hogy akkor miért folyik eljárás, úgy válaszolta meg:

Azért, mert én indítottam el. Az egyszerű bejelentésre kötelezett épületeknél az építkezés befejezése után „hatósági bizonyítvány iránti kérelmet” kell benyújtani. Megtettem, mégpedig április 26-án. Az ügyintézési idő (a 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet 6. § (4) bekezdése szerint) 35 nap, ehhez képest itt állunk július végén, és döntés sehol. A fideszes Sára Botond „főispán” vezette Fővárosi Kormányhivatal masszív mulasztásban van, de ez a legkevesebb: a többiről később.

További részletek a bejegyzésben olvashatók:

Forrás: Facebook

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
érdekes,hogy a hatvanpúsztai birtokot a süsü fideszesek nem érik föl ésszel,ellenben ha egy ellenzéki valamit csináltat,akkor jön a lejáratósdi csámcsogás...
-nem baj bence,ha megnyerted a pereket,akkor építethesz a házadra + 1 emeletet! :)
juhász péter is milliókat kaszírozott a lejáratóitól..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Na most a tordai büdös szájú igazsága > építési engedély kell! Az építési engedélyben pontosabban az építési szabályzatban az adott terület "városrendezési koncepciójába illő és engedélyezett módon" tehát az adott paraméterek alapján kell/lehet építkezni! A polgár mester sem véletlenül hátrált ki a moslék undormány mellől! Ez a moslék állat a családjával és akár a szüleivel együtt ott rohadjon meg ahol van >> és MUTASSA BE, hitelt érdemlően; elő azt az összehazudott "tisztességesen szerzett" pénzt az ingatlan vásárlásától kezdve annak a kialakításáig, nem kevésbé a belső tárgyak, lakberendezési dolgok érték képviseletéig! Mocskos szemétganaj söpredék! HÁNYNOM KELLL!!!
Gyurka80
büdös szájú tordai, mibűl építettedl??!!
Németh István
Kérem szépen hiszem, hogy senki nem sajnál senkitől semmit, amennyiben vélelmezhető, hogy az tisztességesen megszerzett anyagiakból származik - persze más kérdés, hogy az irigység fennkölt madara körbe lebegi pláne az illető személy szerint is a szemét és rosszindulatú, s főleg a hülyék kategóriájába tartozik!
surdilloFUJT
@Gyurka80: Annak a 100.00 m3 homoknak amit anyád homokszemekből összebrusztolt a sarkon,te idióta genetikai korcs!!!
Gyurka80
@surdilloFUJT: Idióta vagy , nem foglalkozom veled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.