A kereszténység létezhetne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül – jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásában Tusnádfürdőn pénteken.

Semjén: A brüsszeli bürokrácia kifejezetten keresztényüldözést folytatFotó: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke (b) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott pódiumbeszélgetésen az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 22-én. MTI/Veres Nándor

Semjén Zsolt a Kereszténység a nyugati világban című panelbeszélgetésen arról beszélt, hogy a kereszténység megkerülhetetlen építőköve az európai civilizációnak, csakúgy, mint a görög kultúra, a római jog, a zsidó etika és teológia vagy a germán államszervezés, de ezekből az építőkövekből éppen a kereszténység építette fel az európai civilizáció "katedrálisát".

A kormánypárti politikus hangsúlyozta,

a nyugati világ mainstream ideológiája ezt a feltevést nem fogadja el, és azon igyekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, a vallást pedig "szabadidős magántevékenységgé" formálja.

A miniszterelnök-helyettes kifejtette,

e felvetés szerint a vallásnak – különösen a kereszténységnek – el kell tűnnie a társadalomformáló erők közül és minden eszközzel vissza kell szorítani a magánéletbe. A mainstream brüsszeli bürokrácia – folytatta – "kifejezetten keresztényüldözést" folytat, amikor a keresztény valláshoz kötődő jelképeket el akarja tüntetni. Emellett arra is törekszik, hogy a keresztény civilizációt visszaszorítsa, minél több muszlimot engedjen be Európába, amellyel így "végképp relativizálja" a kereszténységet

- tette hozzá.

Ez nem fog sikerülni, mert amíg ember lesz, addig a vallásra való nyitottság mindig meglesz

- mondta Semjén Zsolt.

A nemzetállamok fontossága a kereszténységhez mérhető, ezért ragaszkodni kell a nemzeti kultúrához és értékekhez, illetve a családhoz, amellyel egyben a természet rendjét is védjük

- fogalmazott.

A panelbeszélgetésen részt vett Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, Kerekes László, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség segédpüspöke és David Lloyd Dusenbury filozófus-író.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
’ A … brüsszeli bürokrácia … "kifejezetten keresztényüldözést" folytat, …’
Tényleg ilyen hülye az átlag magyar (meg főleg a 3 millió agymosott), hogy megzabálja ezt az ócska dumát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Nyírfa: Nem tudo már, kimondta, de valahol olvastam, hogy a szegények mákonya a vallás!. Nem mostanság hangzott el ez a megállapítás.
kereső
Mióta keresztény az, aki erkölcs nélküli, lop, csal hazudik-mint ti! Átirtátok Jézus tanait, a tiz parancsolatot? Egyetlen tézise nincs, amit ne szegtetek volna már meg. És ti papoltok nemzetpolitikáról, akinek a magyarországi magyarok többsége csak fejős tehén? Akiket másod-és harmadrendú állampolgároknak tartotok- mert lassan már csak kötelességeink vannak, jogaink egyre kevésbé- az "igaz magyaroknak" meg csak jogaik- egyre több.
Nyírfa
@Nessy: 16.44

Már az őskorban is a varázslónak volt a legnagyobb hatalma. Úgy tudta manipulálni a törzset, ahogy a fidesz ma a jobbágyait.
Nem sokat fejlődtünk.
kisfalud
Nem kell bedőlni a Zsótinak, Erdogánt akarta mondani meg a Vitya többi keleti barátját, csak a házicenzor átírta a beszédét.
ómió
A "művelt Nyugat templombeszántásai", bizony, mintha ezt igazolnák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.