Az elmúlt 24 órába 3780 eset volt. Győrfi Pá, az Országos Mentőszolgálat szóvivője mindenkit arra kér, a következő napokat pihenéssel töltsük és árnyékban, és igyunk kellő mennyiségű folyadékot.

A hőség a mentők munkájában is érzékelhető. Egyrészt az ő munkájuk is nehezebb ilyenkor, mert ugyan a mentőautók klimatizáltak, de a mentés nem mindig a mentőautókban zajlik, gyakran a tűző napon kell újraélesztést végezni. Másrészt a riasztások száma is sokkal magasabb a hőségben

– mondta az Indexnek , Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Elmondása szerint ahogy elhúzódik a kánikula, a riasztások száma még tovább  emelkedhet, mert az idős, szívbeteg emberek egyre nehezebben bírják a forróságot.

Folyamatosan próbálom én is az emberekhez eljuttatni azokat a figyelmeztetéseket, tanácsokat, amiket sokan már unalmasnak tartanak – emelte ki a szóvivő. Ezek egyike a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, amit az emberek már maguktól is tudnak.

De van egy ilyen csapda a történetben, hogy az ember nem mindig érzi magát szomjasnak ilyenkor, és ha nem szomjas, akkor nem iszik. A szervezet ilyenkor nem szomjúságot, hanem éhséget vagy fárdtságot érzékel

– magyarázta Győrfi Pál.

Ilyen időben nő az ájulásos rosszullétek száma, a szívinfarktus-gyanú, és ahogy a hőség fokozódik, úgy az egészséges fiatalok is rosszul lehetnek, ha sokat álldogálnak a napon – magyarázta, hozzátéve, hogy őket általában ájulásos rosszullétekhez szokták hívni, de az is lehet ijesztő.

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.