Ismét tüntetést tartottak a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tiltakozók Budapesten. A hétfő esti demonstráció résztvevői előbb a Margit hídon, majd a körúton is akadályozták a gépjárműforgalmat, de a közösségi közlekedést is.

Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök a budapesti tüntetéshez

A "Futárok a KATA-ért" elnevezésű Facebook-csoport hirdetett meg hétfő este 7 órára demonstrációt "Jobbágyfelkelés!" címmel a Margit híd pesti hídfőjéhez.

A néhány száz résztvevő rövid időre több forgalmi sávot is elfoglalt hídon, így az autósok Buda felé egyáltalán nem, Pest felé egy sávon tudtak közlekedni.

Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök a budapesti tüntetéshez

A Budapesti Közlekedési Központ Facebookon közzétett bejegyzései szerint a demonstrálók átmenetileg akadályozták a 2-es és a 2M villamos, továbbá a 26-os, a 91-es, a 191-es és a 291-es buszok közlekedését.

Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök a budapesti tüntetéshez
Fotók: propeller.hu

A Margit hídtól a demonstrálók átvonultak a Kossuth Lajos térre. Néhány résztvevő a vállán egy "demokrácia" feliratú koporsót vitt, amelyet később a Parlament elé tettek le, és üzeneteket helyeztek el benne. Korábban a szervezők a Facebookon azt kérték a résztvevőktől, írják le egy papírra, milyen terveik, álmaik voltak a jövőre nézve Magyarországon.

A demonstráción felszólalók közül többen kifogásolták, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszédében "narkósokként" utalt a hidakon tüntetőkre. Volt, aki európai szintű fizetést követelt, míg más azt hangsúlyozta, a kormánynak gazdasági válság esetén az lenne a dolga, hogy az embereket segítse.

"Magatartásuk szabálysértő!" A rendőrség felhívása a tüntetőkhöz:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján este 9 óra után azt írta: a szervező a Margit híd pesti hídfőjéhez, valamint a Kossuth térre meghirdetett gyűlést befejezetté nyilvánította. A rendezvényen résztvevők egy csoportja viszont átvonult a Nyugati térre, ahol mind a közösségi közlekedést, mind a gépjárműforgalmat akadályozta.

A rendőrök az Oktogonnál felszólították a tüntetőket, hogy menjenek fel a járdára. A police.hu közleménye szerint elkezdték igazoltatni a demonstrálókat.

Forrás: MTI, police.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
A rend őrök nem a rendet őrzik...hanem a kizsákmányoló rendszert!...a kizsákmányoltak pénzéből!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@rokker33: ma, 10:11
Még egy kis apróság csak Neked!Miért lövik halomra és bombázzák a munkába igyekvő, vagy épp hazasiető embereket?Miért lövik rakétákkal a lakótelepeket?Miért dobtak atombombát kétszer is a munkába igyekvő szorgalmas emberekre?
Miért van kb húsz helyen háború ma a földön?
Ezekkel szemben te azzal vagy elfoglalva, hogy késnek a buszok és dugóban ülnek szegény szerencsétlen jajgató vicsorgó
kóválygók? Hidd el jobb ha dugóban ülnek mint ha büntetőfékeznének.
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 22:12
Kik ellen te fasz!Szerintem nem voltak felkészülve ilyen mértékű erőszakhullámra!
Egy jóérzésű ember fejében meg sem fordul ilyesmi, hogy visszatámadni vagy lőni kellene.Sem a rendőrök,sem az aktuális vezetők nem tudták mit kell ilyenkor csinálni.Ezért lett káosz...és győzött az erőszak.
rokker33
@Istenakinincsen: Nem voltam hülye már 2006 ban sem! Akkor tudtam hogy Gyurcsány folyamatosan hazudik,pedig a szüleim mszp=sek voltak és mégis tudtam hogy ez az ember egy igazi patkány! Persze Orbán se jobb ez tény sőt rengeteg kárt okozott és mégis megszavaztátok mégis ez kellett nektek!!! Akkor csak nem lehet olyan rossz mint Gyurcsány,ha már 4x nyert 2/3 al ??!!!
Istenakinincsen
@Shikari: július 27., 05:42 Lószart se tudsz te szerencsétlen barom!Nekem nincs mitől/kitől félnem:)
Istenakinincsen
@Shikari: Ne aggódj értem, nem gondolom hanem tudom:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.