A Kárpátok 56 fontosabb folyójának csaknem fele hazánkon át ömlik tova. Elődeink sokat fáradoztak azért, hogy e vízbőségben is kiszáradjunk. Az árterekből a vékony ereken, mint hajdanán, messze eljutna a víz, s kevésbé tarthatnánk a kutak kiapadásától. Nemzetgazdasági feladatról lévén szó, a megvalósításnak nem lehet akadálya az, hogy az ártereken művelésbe vont magán földtulajdonok fekszenek. Ahogy az autópályák előtt kisajátítják az ingatlanokat, lehetne épp úgy állami beavatkozással visszaadni a folyóknak az öntésterületeket –

Forrás: baon.hu
Feltöltő: magyar1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Ezt bizony érdemes lenne figyelembe venni kormányszinten, mert ilyen szárazság nem volt még emlékeim szerint aki itt élek az Alföldön. Ez a terület sokat tudna adni az országnak termény,gyümölcs ellátásban.
magyar1
@KisTehen: Nem tudom, nem értek hozzá, de a szakembereknek kezdeni kéne valamit. Duna-Tisza köze amit két folyó között van és nincs víz, Víztározó vagy valami?
magyar1
@Mirabilis: Igen a sok vacak, eladhatatlan borra nincs akkora szükség mint egy búzamezőre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.