A horvát kormányfőt érte a megtiszteltetés.

Orbán Viktor gratulált egy kollégájánakOrbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor miniszterelnök gratulált Andrej Plenkovic horvát kormányfőnek a Peljesac híd építési munkálatainak sikeres befejezéséhez. A híddal közvetlen, Bosznia-Hercegovinát kikerülő szárazföldi kapcsolat létesült Horvátország legdélebbi részei és az ország egyéb területei között – írja az MTI.

Őszintén hiszem, hogy a legjelentősebb horvát infrastrukturális projekt lezárása, amelyet nemzetközi partnerek közreműködésével hatékonyan valósítottak meg, történelmi mérföldkő a Horvát Köztársaság számára

– írta levelében a miniszterelnök, hozzátéve: az új híd, amely véget vet Horvátország infrastrukturális szétszakítottságának, kiváló példa a régió jobb összekapcsolhatóságára.

Nekünk, magyaroknak Horvátország hagyományosan az egyik legkedveltebb nyári üdülési célpontunk. Ezért örülök, hogy az új Peljesac-hídon keresztül turistáink, valamint a világ minden tájáról érkező utazók ezentúl biztonságosabb és sokkal gyorsabb úton fedezhetik fel Dél-Dalmácia kivételes szépségeit

– zárta gratuláló levelét Orbán.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Erre a dicséretre, a horvát góré helyében, nem lennék túl büszke. Egy ""orbáni dicséret"" nem az elismerés csúcsa.
balos
@namihami: Megnyugtatlak!Az irigységtől besárgult a kipcsak piros pötty a seggén,de szerencsére ott vannak a segg túrói,hogy újra felismerhetővé tegyék!
nejlontacskó
Azt mondja a Viktor, "Nekünk, magyaroknak Horvátország hagyományosan az egyik legkedveltebb nyári üdülési célpontunk."
Tudjuk bazd meg, ott szoktatok jachtozni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.